Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα «Φως» από τη ΔΕΗ για νέους διακανονισμούς και εκπτώσεις
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

«Φως» από τη ΔΕΗ για νέους διακανονισμούς και εκπτώσεις

από Lepanto RTV

Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου η σιωπηρή παράταση για τις 36 δόσεις

Νέα προγράμματα διακανονισμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και μειώσεις στα τιμολόγια για εκείνους που προκαταβάλλουν όλο το ποσό του ετήσιου λογαριασμού ρεύματος ετοιμάζει η ΔΕΗ.

Παράλληλα η δημόσια επιχείρηση παρέτεινε σιωπηρά μέχρι και την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου την ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής χρεών σε 36 δόσεις με ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 10 ευρώ.

 Ειδικότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ αναμένεται να αποφασίσει στη συνεδρίαση του την ερχόμενη Δευτέρα 9 του μηνός την καθιέρωση νέων κινήτρων για τη ρύθμιση των απλήρωτων λογαριασμών.
 

Πηγές αναφέρουν πως θα καθιερωθούν προγράμματα ρυθμίσεων με δόσεις πολλών ταχυτήτων, ανάλογα με το ύψος των οφειλών. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο του «παγώματος» χρεών χαμηλού ύψους και μείωσής τους εφόσον οι οφειλέτες είναι εμπρόθεσμοι στην αποπληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών.

Η εταιρεία, όμως, αναμένεται να ανακοινώσει και την παροχή συγκεκριμένου ποσοστού έκπτωσης στους πελάτες εκείνους που προκαταβάλλουν την αξία κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για όλο το 2017. Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να συγκρατήσει καλούς πελάτες της, οι οποίοι αναζητούν οικονομικότερες λύσεις στις ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Εξάλλου η διοίκηση της ΔΕΗ αποτιμά θετικά το πρόγραμμα διακανονισμών των 36 δόσεων που έτρεξε το προηγούμενο διάστημα, καθώς εκτιμά ότι 610.000 πελάτες της διευθέτησαν απλήρωτους λογαριασμούς συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό αφορά το 70% των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εταιρεία.

Στο 1.150.000 ανέρχονται οι οικιακοί πελάτες και οι επιχειρήσεις που δεν υπήχθησαν στις ρυθμίσεις των 36 δόσεων.

Έχει διαβαστεί 1386 φορές