Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα «Πνίγηκε» η Ζάκυνθος!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

«Πνίγηκε» η Ζάκυνθος!

από Lepanto RTV

Δείτε φωτογραφίες!

Πλημμυρισμένα σπίτια, χωράφια – λίμνες και απελπισμένοι κάτοικοι συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης μέρας στη Ζάκυνθο ως αποτέλεσμα των καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί από το βράδυ του Σαββάτου. Σε όποιο σημείο και εάν βρεθεί κανείς θα συναντήσει εικόνες που μόνο «Βενετία» θυμίζουν με δρόμους απροσπέλαστους αφού το νερό έχει καλύψει χωράφια – τράφους- και οδόστρωμα.

Από το ξημέρωμα στη μάχη έχουν ριχθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρώντας σε κάθε κλήση που δέχονται. Σύμφωνα με ενημέρωση που έχουμε εκτός μάχης έχουν τεθεί δυο οχήματα της Πυροσβεστικής λόγω ντελαπαρίσματος σε παρακείμενο τράφο στην περιοχή των Αμπελοκήπων και των Πηγαδακίων χωρίς τραυματισμούς. Την ίδια στιγμή έρχονται ενισχύσεις από την ΕΜΑΚ Πάτρα με βάρκες ώστε να μπορέσουν να προσεγγίσουν στα σημεία που δεν μπορούν με αυτοκίνητα.

Αγνοείται νεαρός άνδρας
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου αγνοείται ένας 33 χρονος άνδρας στη περιοχή του Βανάτου. Έρευνες διεξάγωνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου καθόσον βρέθηκε το Ι.Χ που οδηγούσε και ντεραπάρισε τα μεσάνυχτα λόγω της βροχόπτωσης αλλά όχι ο οδηγός.

Επι ποδός και η Ααστυνομία που τοποθετεί κορδέλες που απαγορευουν την κυκλοφορία στα σημεία που έχουν επισημανθεί ως επικίνδυνα. Στην πόλη της Ζακύνθου και την περιοχή Αγία Τριάδα ένας παλιός μπαζωμένος χείμμαρος είχε ως αποτέλεσμα να κατεβάσει τόνους λάσπης με τους αγανακτισμένους πολίτες εντός και εκτός πόλης να κάνουν λόγου για απουσία του κράτους σε ότι αφορά τη λήψη αντιπλυμμηρικών μέτρων από πολύ νωρίς. Σε διάφορες περιοχές σε ολόκληρο το νησί βρίσκονται κλιμάκια του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παυλο κολοκοτσά και τον Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλο. Όλοι τους απευθύνουν έκκληση στους δημότες να μην μετακινούνται εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος και να μείνουν στα σπίτια τους.

Το Ποτάμι
Συναγερμός σήμανε όταν κάτοικοι της περιοχής των Αμπελοκήπων ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία πως η στάθμη των νερών του Αγίου Χαραλάμπη, στο ύψος της γέφυρας του Ξιφίτα, έχει ανέβει επικίνδυνα και τα νερά έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν τα παρακείμενα χωράφια. Μετά την παρατεταμένη βροχόπτωση, ο όγκος των νερών αυξήθηκε πέρα από το επίπεδο επιφυλακής, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί ο κίνδυνος να πλημμυρίσει ακόμη και ο δρόμος πάνω από τη γέφυρα. Αμεσα η Πυροσβεστική έφτασε στο σημείο ενώ ειδοποιήθηκε και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας το οποίο με τη σειρά του έδωσε εντολή στα συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών να επέμβουν στο σημείο.

Και στο Μοναστήρι της Δερματούσας

Στις Αλυκές
alykes-plimires1

alykes-plimires2

Στο Γαϊτάνι

Στον Άγιο Δημήτρη

Στην Κυψέλη
kypseli

kypseli2

Πηγή: imerazante.gr

Έχει διαβαστεί 1870 φορές