Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα «Πολιτικό πόκερ» για τους 151 στη βουλή
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

«Πολιτικό πόκερ» για τους 151 στη βουλή

από Αλέξανδρος Κογκόλης

Π. Καμμένος για βουλευτές του: «ανταλλάσσουν την ψήφο τους με τη Μακεδονία»

Συνεχίζονται και τη Δευτέρα, με αμείωτο ενδιαφέρον, οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που έφερε το «διαζύγιο» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την Κυριακή.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγη ώρα μετά την επισημοποίηση της παραίτησης του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση γνωστοποίησε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση την πρόθεσή του να ζητήσει την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση, ζητώντας να εκκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες, ενώ ταυτόχρονα μετρά τις δυνάμεις του για τους έξι βουλευτές που θα συμπορευθούν μαζί του, έως τις εθνικές εκλογές. Η συζήτηση για την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των βουλευτών ή όχι, ξεκινά στις 10 το πρωί της Τρίτης, στην ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης, με την ψηφοφορία. Θα διαρκέσει δύο ημέρες, αντί για τρεις.

Από το πρωί της Δευτέρας, πρώτη ήταν η υπουργός Τουρισμού και βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Έλενα Κουντουρά, η οποία εξέφρασε την πρόθεσή της να στηρίξει την κυβέρνηση.

«Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κουντουρά, προκαλώντας την αντίδραση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος με ένα οργισμένο tweet την έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, γράφοντας:

«Η κα Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της "Μακεδονίας" με την υπουργική καρέκλα».

Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, με σημερινή του δήλωσή, ξεκαθάρισε πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και στη συνέχεια θα παραδώσει την έδρα του.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος με δήλωσή του, άνοιξε τα χαρτιά του και τόνισε πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης», είπε χαρακτηριστικά.

Μέσω Twitter διέγραψε και τον Βασίλη Κόκκαλη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μετά την εκδήλωση στήριξης της κυβέρνησης από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Προς το παρόν, από τους έξι επικρατέστερους που προτίθενται να στηρίξουν την κυβέρνηση δεν έχουν τοποθετηθεί η κ. Παπακώστα, ο κ. Ζουράρις και ο κ. Δανέλλης, με τον τελευταίο ωστόσο να δίνει χθες το «παρών» στην εκδήλωση με τίτλο «Το στοίχημα της συμφωνίας των Πρεσπών», στο Μέγαρο Μουσικής, όπου μίλησε και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Έχει διαβαστεί 1979 φορές