Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Ελβετίας στα Γραφεία του Ε.Ε.Σ.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Ελβετίας στα Γραφεία του Ε.Ε.Σ.

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Ελβετίας στα Γραφεία του Ε.Ε.Σ.

Την Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024, ο Προέδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα, Stefan Estermann, στοχεύοντας στη καλύτερη δυνατή συνεργασία για την υγειονομική ενίσχυση των ακριτικών

νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, κατόπιν επιθυμίας του Πρέσβη, σε ιδιαίτερα θερμό στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, για τους επόμενους έξι μήνες, η Ελβετία θα υποστηρίξει τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στα κέντρα υποδοχής αιτούντων άσυλο στα νησιά Χίο, Κω, Λέρο, Λέσβο και Σάμο. Με το έργο αυτό οι γιατροί θα στηρίξουν την παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στις δομές υποδοχής, καθώς και στην εφαρμογή του ιατρικού ελέγχου και της έκδοσης βιβλιαρίων υγείας στους φιλοξενούμενους των δομών.

Ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα, Stefan Estermann, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης της Ελβετίας προς το έργο και τις δράσεις του Ε.Ε.Σ, η οποία επισφραγίζεται με την έγκριση χορηγίας προγραμμάτων ιατρικής κάλυψης δομών φιλοξενίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, υπογραμμίζοντας παράλληλα την μακρόχρονη υποστήριξη της Ελβετίας στο κίνημα του Ερυθρού Σταυρού και την ιδιαίτερη σημασία του για την ενίσχυση των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρέσβη για τις δράσεις του Οργανισμού προς όφελος των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, τις καθημερινές ανθρωπιστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, αναλύοντας παράλληλα τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες που ακολουθεί ο Ε.Ε.Σ. προκειμένου να ανταποκρίνεται πάντοτε άμεσα και αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση προκύψει, εντός και εκτός συνόρων.

https://lepantortv.gr/media/images/4.jpg
Έχει διαβαστεί 192 φορές