Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Πύργος: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πύργος: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα

από Lepanto RTV

Οι δράστες μαζί με ένα συνεργό τους, που αναζητείται,είχαν διαρρήξει εννέα αυτοκίνητα τον τελευταίο μήνα

Συνελήφθησαν, χθες (3-12-2016) το απόγευμα στον Πύργο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 14 και 13 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.


Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ένας 12χρονος συνεργός τους, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία, ενώ σε βάρος των κηδεμόνων των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, ο 14χρονος με τον 13χρονο, παραβίασαν παράθυρο σταθμευμένου αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 34χρονος και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του ένα κινητό τηλέφωνο και μια χρυσή αλυσίδα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή των τριών δραστών σε ακόμη οκτώ κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, στον Πύργο.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες ενεργώντας σε ομάδες των δύο ή τριών ατόμων, είτε παραβιάζοντας τα παράθυρα των αυτοκινήτων, είτε εντοπίζοντας ανασφάλιστα αυτοκίνητα, αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Σημειώνεται ότι, το συνολικό περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, ξεπερνά το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Έχει διαβαστεί 1477 φορές