Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Πύρινα μέτωπα σε Τζια, Ζάκυνθο, Φθιώτιδα και Ελαία Γορτυνίας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πύρινα μέτωπα σε Τζια, Ζάκυνθο, Φθιώτιδα και Ελαία Γορτυνίας

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Πύρινα μέτωπα σε Τζια, Ζάκυνθο, Φθιώτιδα και Ελαία Γορτυνίας

Φωτιές σε αρκετές περιοχές της χώρας

Μάχη με τις φλόγες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας δίνει η Πυροσβεστική. Το βράδυ της Πέμπτης έκαιγαν φωτιές σε Ελαία Γορτυνίας στην Αρκαδία, στις Μαριές Ζακύνθου, στο Ζέλι Φθιώτιδας, ενώ φωτιά ξέσπασε στον οικισμό Βουρκάρι στη Τζια, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.
  
Η φωτιά στο Ζέλι Φθιώτιδας καίει πεύκα και πουρνάρια σε ρεματιά με πεύκα και πουρνάρια. Ξέσπασε περίπου στις 14:30 και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα. Μέχρι να πέσει η νύχτα, επιχειρούσαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ακόμα μια δύσκολη νύχτα βιώνουν οι κάτοικοι του χωριού των Μαριών στην Ζάκυνθο, καθώς νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη θέση Στενίτης μερικά μόλις χιλιόμετρα από το χωριό.

Στο σημείο βρίσκονταν το βράδυ της Τετάρτης πέντε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου και περίπου 20 πυροσβέστες που προσπαθούσαν να κρατήσουν «με νύχια και με δόντια» την πυρκαγιά ώστε να μην κινδυνέψει το χωριό των Μαριών.

Ενισχύσεις αναμένονταν από την Πάτρα και την Ηλεία, καθώς το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι αρκετά μεγάλο - ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η περιοχή είναι πολύ δύσβατη.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 18:30 το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Ελαία Γορτυνίας, στην Αρκαδία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή πυκνόφυτη με πεύκα και πουρνάρια, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει ο δυνατός αέρας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ έχουν μεταφερθεί και σκαπτικά μηχανήματα για τη διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικών ζωνών.

Φωτιά έχει ξεσπάσει και στο Βουρκάρι στην Κέα, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο βρίσκονται τρεις υδροφόρες του Δήμου, καθώς το νησί δεν διαθέτει μόνιμο κλιμάκιο Πυροσβεστικής, αλλά μόνο ένα Πυροσβεστικό όχημα. Σύμφωνα με ανάρτηση της Πυροσβεστικής στο Twitter, στο σημείο επιχειρούν δύο πυροσβέστες με ένα όχημα.

Έχει διαβαστεί 1370 φορές