Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ρεύμα: Τι αλλάζει από τον Οκτώβριο στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ρεύμα: Τι αλλάζει από τον Οκτώβριο στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας

από Lepanto RTV
Ρεύμα: Τι αλλάζει από τον Οκτώβριο στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας

Στροφή στις πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας από τον Οκτώβριο κάνει η κυβέρνηση

Στροφή στις πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας από τον Οκτώβριο κάνει η κυβέρνηση, υπηρετώντας τον στόχο των επιδοτήσεων της ενεργειακής ακρίβειας με πιο στοχευμένα μέτρα που θα δίνουν κίνητρα και αντικίνητρα στη μείωση της κατανάλωσης.

Όπως δήλωσε την Κυριακή ο Πρωθυπουργός κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Θεσσαλονίκη, τα νέα μέτρα είναι επιβεβλημένα όχι μόνο για να μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος αλλά και για να περιοριστεί η κατανάλωση και θα εξειδικευτούν τις επόμενες εβδομάδες.


Οι πληροφορίες μιλούν για κλιμακωτές επιδοτήσεις, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει ένα ποσό του λογαριασμού που θα επιδοτείται σταθερά και το υπόλοιπο θα είναι συνάρτηση της κατανάλωσης ενέργειας ώστε να δίνονται κίνητρα μείωσης. Kατά άλλες πηγές, συζητείται η επιδότηση να χορηγείται με βάση και τον αριθμό των ατόμων που κατοικούν σε ένα σπίτι (ζευγάρι ή οικογένεια) όπως επίσης και η επιβράβευση των καταναλωτών που εξοικονομούν ενέργεια έως 10%.


Οριστικές αποφάσεις για το τελικό μοντέλο θα ληφθούν τις επόμενες μέρες ώστε να έχει αποτυπωθεί η μέση τιμή χονδρεμπορικής και οι διαθέσιμοι πόροι αλλά και αφού «ζυγιστούν» τα νέα τιμολόγια που θα ανακοινώσουν οι εταιρείες προμήθειας τη μεθεπόμενη Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.

Έχει διαβαστεί 429 φορές