Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης με έμφαση σε Παιδεία και καινοτομία
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης με έμφαση σε Παιδεία και καινοτομία

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης με έμφαση σε Παιδεία και καινοτομία

Το σχέδιο της ΝΔ για έξοδο από την κρίση

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αναμένεται να ασκήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο στην ομιλία του στο Βελλίδειο, όσο και στη συνέντευξη τύπου που θα δώσει την Κυριακή, στο πλάισιο της επίσκεψής του στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα δώσει έμφαση στην Παιδεία αλλά και στην καινοτομία και θα παρουσιάσει επίσης ο δικό του όραμα για το μέλλον της Ελλάδας και την έξοδο από την κρίση, με στοιχεία και στοχευμένες παρεμβάσεις στα θέματα που θα αποτελέσουν την αιχμή της πολιτικής του πρότασης: Νέες θέσεις εργασίας, μείωση φόρων, φροντίδα για τους νέους. 

Η προσήλωση που δείχνει η ΝΔ σε αυτούς τους τομείς φάνηκε και από την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Την Παρασκευή το πρωί για παράδειγμα επισκέφτηκε την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην καινοτομία. Από εκεί έδωσε και πάλι το στίγμα των προθέσεων και του σχεδιασμού της ΝΔ που είναι να επικεντρωθεί στο μέλλον και στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Όπως είπε η αξιωματική αντιπολίτευση έχει και το σχέδιο και τη βούληση για να μπορέσει να δώσει στους νέους επιχειρηματίες κάνουν πράξη τα όνειρά τους. Αργότερα δε ο αρχηγός της ΝΔ είχε συναντήσεις με μαθητές και φοιτητές που διακρίθηκαν σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. 

Από τα παραπάνω -αλλά και με βάση όλη τη ρητορική για τη νεολαία και την επιχειρηματικότητα που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τελευταία- προκύπτει το συμπέρασμα ότι θέλει να στρέψει τις κεραίες του κόμματος στο μέλλον. Για αυτό -θέλοντας να καταδειχθεί η αντίθεση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ– όλο και συχνότερα υποστηρίζει πως «εσείς» εννοώντας τους κυβερνώντες «είστε προσκολλημένοι στο παρελθόν». 

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη αφήνουν να εννοηθεί ότι έλαβαν το μήνυμα και ότι το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη θα είναι αποκαλυπτικό για τη νέα τακτική του κόμματος. 

Στις 11 το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την 82η ΔΕΘ και στις 7:30 μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ. 

Την Κυριακή, στις 13:00, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Έχει διαβαστεί 1446 φορές