Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Στη συνάντηση Σόιμπλε - Ντάισελμπλουμ κρίνεται η συμφωνία
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Στη συνάντηση Σόιμπλε - Ντάισελμπλουμ κρίνεται η συμφωνία

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Στη συνάντηση Σόιμπλε - Ντάισελμπλουμ κρίνεται η συμφωνία

Στην τελική ευθεία για το Eurogroup

Κρίσιμη για το «κλείδωμα» μιας συμφωνίας για την β' αξιολόγηση είναι η συνάντηση που θα έχει σήμερα, Πέμπτη, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο Βερολίνο.

Η συνάντηση πραγματοποιείται ένα 24ωρο πριν από το Eurogroup της Μάλτας, στο οποίο -εφόσον δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο- θα παρουσιαστεί το σχέδιο συμβιβασμού που φαίνεται να επιτυγχάνεται μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εκφράζεται υπέρ μιας άμεσης συμφωνίας. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν επιβεβαίωσε μεν ότι οι συνομιλίες διεξάγονται με «εντατικό» ρυθμό, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων. 

Επισήμανε, πάντως, ότι «έχουμε ανάγκη από ταχεία πρόοδο στη βάση των συμφωνιών. Καθυστερήσεις δεν είναι ποτέ καλές για την οικονομική ανάκαμψη». 

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση Σόιμπλε - Ντάισελμπλουμ, δεν θέλησε να δώσει πληροφορίες για τα θέματα που θα συζητηθούν, διευκρίνιζοντας απλά ότι «πρόκειται για μια κανονική, εμπιστευτική συνομιλία όπως πολλές άλλες στο πλαίσιο του Eurogroup – δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο».

Από την πλευρά του τόσο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, όσο και η Κομισιόν «βλέπουν» πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, ενώ δεν αποκλείουν να βγει «λευκός καπνός» στο Eurogroup της Μάλτας αύριο, Παρασκευή.

Έχει διαβαστεί 1401 φορές