Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Συνάντηση Μητσοτάκη-Μεϊμαράκη για να λυθεί η παρεξήγηση
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μεϊμαράκη για να λυθεί η παρεξήγηση

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Συνάντηση Μητσοτάκη-Μεϊμαράκη για να λυθεί η παρεξήγηση

Με στόχο τη γαλάζια ενότητα

Eπιχείρηση ενίσχυσης της κομματικής συνοχής βρίσκεται σε εξέλιξη στη ΝΔ και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

Στόχος της ηγεσίας είναι με τη συζήτηση των δύο ανδρών να κλείσει το μέτωπο που είχε ανοίξει μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του τέως προέδρου του κόμματος, όταν είχε χαρακτηρίσει «τζάμπα μαγκιές» το ενδεχόμενο η ΝΔ να μην ψηφίσει μια νέα συμφωνία και τα λεγόμενα αντίμετρα που μπορεί να τη συνοδεύουν. 

Άλλωστε, το χάσμα ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη παρέμενε αγεφύρωτο από την περσινή διεκδίκηση της κομματικής ηγεσίας. 

Κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι το κλίμα διχασμού μέσα στο κόμμα «μόνο αρνητικά μπορεί να λειτουργήσει τη συγκεκριμένη στιγμή», κατά την οποία η ΝΔ επενδύει στη δημοσκοπική κυριαρχία της καθώς και στην εκλογική της ετοιμότητα και επαγρύπνηση. 

Για αυτό, εξηγούν, το λιώσιμο των πάγων στις σχέσεις του αρχηγού με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα βοηθήσει περαιτέρω στη σφυρηλάτηση της ενότητας. 

Η σύμπλευση Μεϊμαράκη με βασικές κομματικές επιλογές, όπως η αποδόμηση του Πάνου Καμμένου, εκτιμάται ότι θα ήταν θετικό δείγμα γραφής.

Σημαντικές μονάδες και παλαιές καραβάνες της ΝΔ όπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής που θεωρείται και εκφραστής της «συνείδησης» της κομματικής βάσης, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, είναι απαραίτητο να βρίσκονται σε απόλυτη σύμπνοια με τη γραμμή του κόμματος. 

Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του προς τα μέλη της ΚΟ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το πρώτο βήμα για τη σύσφιγξη των σχέσεών του με τον Μεϊμαράκη, σχολιάζοντας θετικά τη μεταβατική προεδρία του τον Ιούλιο του 2015.

«Όταν το καλοκαίρι του 2015, ο Τσίπρας πήγε να τη ρίξει στα βράχια, εμείς κάναμε και πάλι το εθνικό καθήκον μας» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε οριστικοποιηθεί και το ραντεβού.

Έχει διαβαστεί 1387 φορές