Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ κυβέρνησης - ΝΔ για την Eldorado Gold
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ κυβέρνησης - ΝΔ για την Eldorado Gold

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ κυβέρνησης - ΝΔ για την Eldorado Gold

Μείζον πολιτικό ζήτημα

Μείζον πολιτικό ζήτημα συνιστά η πρόθεση της El Dorado Gold να διακόψει τις επενδυτικές της δραστηριότητες στην Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή πλήττεται ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ύστερα από την επίσκεψη Μακρόν και τη διήμερη παρουσία του στη ΔΕΘ επιχείρησε να εμφανιστεί υπέρμαχος των ξένων επενδύσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπόθεση προκαλεί και την αντίδραση της Κομισιόν. «Η εφαρμογή των μέτρων για τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος της Ελλάδας, όπως προβλέπονται στο πρόγραμμα προσαρμογής, είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας», ήταν το δημόσιο σχόλιο του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν. 

Η κυβέρνηση πάντως επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση κατά της εταιρείας και της ΝΔ, την οποία επί της ουσίας κατηγόρησε για συμπαιγνία με την El Dorado Gold. Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν έτσι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτός που «ενθάρρυνε και δρομολόγησε τη στάση της El Dorado Gold», ενώ χαρακτήρισαν την απόφαση της καναδικής εταιρείας ως «ενορχηστρωμένη απόπειρα της αντιπολίτευσης να ανατρέψει το θετικό κλίμα μετά την επίσκεψη Μακρόν και την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ». 

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε και το σχόλιο του συμβούλου του Πρωθυπουργού, Νίκου Καρανίκα στο Facebook: «Στα τσακίδια, El Dorado. Να μη στεριώσεις πουθενά», έγραψε μεταξύ άλλων. Μολονότι επισήμως υποστηρίχθηκε πως εκφράζει προσωπικές απόψεις, το ζήτημα χαρακτηρίζεται ως σοβαρό, διότι ο κ. Καρανίκας τυγχάνει σύμβουλος πολιτικού σχεδιασμού του κ. Τσίπρα και ανήκει στον στενό πυρήνα του Μαξίμου.

Έχει διαβαστεί 1245 φορές