Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ταραχές στην Τουρκία - Αστυνομία εναντίον στρατού
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ταραχές στην Τουρκία - Αστυνομία εναντίον στρατού

από Lepanto RTV

Υπάρχουν τραυματίες από τα πυρά του στρατού

Άρματα μάχης περικύκλωσαν τo κοινοβούλιο και άνοιξαν πυρ - Ο στρατός πυροβόλησε οπαδό του Ερντογάν: Δείτε φωτογραφία - Πολύ δυνατή έκρηξη στην Άγκυρα - Ελικόπτερο έβαλλε κατά του προεδρικού μεγάρου

 

Κατάσταση χάους επικρατεί στην Τουρκία, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες ταραχές μπροστά σε αστυνομικά τμήματα, με συγκρούσεις στρατιωτών και οπαδών του Τούρκου προέδρου.

Ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον φανατικών οπαδών του Ρετζέπ Ταγίπ, οι οποίοι κινήθηκαν εναντίον στρατιωτών φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Το αιματοκύλισμα που ζητούν να αποφευχθεί οι μεγάλες δυνάμεις φαίνεται πως δεν θα αποφευχθεί, καθώς η κατάσταση, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που εκδηλώθηκε την Παρασκευή το βράδυ από μερίδα του στρατού, δείχνει να βγαίνει ολοκληρωτικά εκτός ελέγχου. 

Λίγη ώρα αργότερα άρματα μάχης περικύκλωσαν το κτίριο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης και άνοιξαν πυρ, όπως μετέδωσε  το πρακορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, ενώ πυρά ακούστηκαν σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.






Την κατάληψη της εξουσίας στη χώρα ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός, λίγη μόλις ώρα μετά την είδηση ότι στρατιωτικό πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο στρατός είπε ότι έχει αναλάβει την εξουσία στη χώρα, για να διατηρηθεί η δημοκρατική τάξη και να προστατευθύν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παράλληλα, ο στρατός διαβεβαίωσε ότι θα διατηρηθούν οι διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Ο στρατός έκλεισε την κρατική τηλεόραση, καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter και YouTube).

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο στρατός έχει καταλάβει το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, ενώ δύο γέφυρες στον Βόσπορο έχουν κλείσει και τανκς έχουν βγει στους δρόμους των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

Έχει διαβαστεί 1700 φορές