Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα ΤΕΛΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ VOUCHER 1.000 ΕΥΡΩ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΤΕΛΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ VOUCHER 1.000 ΕΥΡΩ

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΕΛΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ  VOUCHER 1.000 ΕΥΡΩ

οι ωφελούμενοι καλούνται να επιλέξουν το πρόγραμμα που επιθυμούν να διδαχθούν

Τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου θα κληθούν οι 30.000 άνεργοι της ΔΥΠΑ . ΟΑΕΔ, που περιλαμβάνονται στο μητρώο ωφελουμένων, να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν και στη συνέχεια να λάβουν voucher των 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό το διάστημα επικαιροποιούνται τα προγράμματα κατάρτισης και εκτιμάται ότι μεταξύ 24 ΚΑΙ 27 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι άνεργοι να επιλέγουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης γίνεται με την εφαρμογή μεθόδων μεικτής μάθησης, δηλ. με δια ζώσης και εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση.

Στην περίπτωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης χρησιμοποιείται ειδική ψηφιακή πλατφόρμα μάθησης για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, κατάλληλα προσαρμοσμένο στη μέθοδο αυτή και κατάλληλες διαδικασίες αξιολόγησης και παρακολούθησης των εκπαιδευομένων.

Παράλληλα, η δια ζώσης εκπαίδευση διασφαλίζει την αμεσότητα στη διδασκαλία μέσω της ταυτόχρονης παρουσίας σε αίθουσα διδάσκοντα και καταρτιζομένων και ενισχύει την εμπειρία της μάθησης.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής Κατάρτισης που αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων, συνολικής διάρκειας από 50 έως 200 ώρες.

Κάθε ωφελούμενος που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο ανέρχεται σε 5 €/ώρα κατάρτισης, μη συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών.

Ειδικότερα, η καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος στους ωφελούμενους γίνεται ως εξής: Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης και τη συμμετοχή του ωφελούμενου σε εξετάσεις πιστοποίησης (ανεξαρτήτως του αποτελέσματος), ο ωφελούμενος δικαιούται ποσό που αντιστοιχεί στο 70% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών.

Εφόσον επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης δικαιούται το 100% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών.

 

 


Έχει διαβαστεί 152 φορές