Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Θερινές εκπτώσεις 2023: Πρεμιέρα τη Δευτέρα 10 Ιουλίου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Θερινές εκπτώσεις 2023: Πρεμιέρα τη Δευτέρα 10 Ιουλίου

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Θερινές εκπτώσεις 2023: Πρεμιέρα τη Δευτέρα 10 Ιουλίου

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 16 του μήνα

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσειςτου 2023 για τα καταστήματα και – όπως κάθε χρονιά – θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, η τελευταία μέρα των εκπτώσεων θα είναι η Πέμπτη 31η Αυγούστου.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων περιμένουν την περίοδο των εκπτώσεων για μια «ανάσα», ενώ και οι καταναλωτές περιμένουν τις μειωμένες τιμές για να κάνουν τις καλοκαιρινές αγορές τους.

Μάλιστα, την Κυριακή (16.7.2023) τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων. 

Όπως αναφέρει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Αν παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


Έχει διαβαστεί 372 φορές

  •