Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Τιμές καυσίμων: Πότε θα μειωθούν οι τιμές και πόσο – Πού θα φτάσουν βενζίνη και diesel
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Τιμές καυσίμων: Πότε θα μειωθούν οι τιμές και πόσο – Πού θα φτάσουν βενζίνη και diesel

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τιμές καυσίμων: Πότε θα μειωθούν οι τιμές και πόσο – Πού θα φτάσουν βενζίνη και diesel

Σημαντικές μειώσεις στις τιμές των καυσίμων, έρχονται τις επόμενες ημέρες, ως απόρροια της μεγάλης πτώσης που έχει σημειώσει η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές που βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα του 2022.

Η πτώση αυτή φτάνει μέχρι και τα 10 δολάρια το βαρέλι, σε λίγες μόνο ημέρες, ενώ και σε συνδυασμό με την διατήρηση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου στα υψηλά 6μηνου, φέρνει προ των θυρών μεγάλες μειώσεις.

Βέβαια μένει να το δούμε και στην πράξη, αφού στο παρελθόν έχουν διαψευσθεί οι προσδοκίες. Κάποιοι αναλυτές σημειώνουν ότι μία δίκαιη τιμή σήμερα, θα ήταν για την βενζίνη κάτω από το 1,7 ευρώ το λίτρο και για diesel κίνησης κάτω από το 1,5 ευρώ το λίτρο.

Ωστόσο αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο πολύ δύσκολα θα συμβεί με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην αλυσίδα των καυσίμων.

Σε πρώτη φάση όλα δείχνουν ότι οι τιμές το αργότερο μέχρι την Δευτέρα θα καταγράψουν πτώση της τάξεως των 10 λεπτών το λίτρο. Όλα αυτά βέβαια υπό την αίρεση ότι δεν θα υπάρξουν νέες επί τα χείρω ανατροπές.

Ήδη οι πρώτες μειώσεις έχουν αρχίσει να φαίνονται από σήμερα το πρωί στην βενζίνη και το πετρέλαιο, στα πρατήρια της Αττικής και αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες. Όσοι γνωρίζουν την αγορά εκτιμούν ότι στις αρχές της προσεχούς εβδομάδος θα υπάρξουν πρατήρια που θα πωλούν την αμόλυβδη των 95 οκτανίων κάτω από το 1,8 ευρώ το λίτρο και το diesel κίνησης κάτω από το 1,7 ευρώ το λίτρο.

Μάλιστα σημειώνουν ότι η πτώση το diesel θα είναι ταχύτερη, ενώ και για το πετρέλαιο θέρμανσης, όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα υποχωρήσει κάτω από το 1,1 ευρώ το λίτρο, ίσως και σε χαμηλότερα επίπεδα.Έχει διαβαστεί 334 φορές