Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Τουρκία: Οι τοπικές Αρχές δείχνουν το PKK για την έκρηξη με θύμα ένα παιδί
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Τουρκία: Οι τοπικές Αρχές δείχνουν το PKK για την έκρηξη με θύμα ένα παιδί

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Τουρκία: Οι τοπικές Αρχές δείχνουν το PKK για την έκρηξη με θύμα ένα παιδί

Υπό κράτηση 26 ύποπτοι

Συνολικά 26 υπόπτους έχουν θέσει υπό κράτηση οι τουρκικές Αρχές για την αιματηρή έκρηξη έξω από σπίτια δικαστικών στο Βιρανσεχίρ, στα νοτιοανατολικά, εξαιτίας της οποίας σκοτώθηκε και ένα παιδί. 

Ο τοπικός κυβερνήτης υποστήριξε πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται το κουρδικό PKK αλλά ακόμη δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Η επίθεση το βράδυ της Παρασκευής έγινε με όχημα που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά σε συγκρότημα κατοικιών για δικαστές και εισαγγελείς στο Βιρανσεχίρ της επαρχίας Σανλίουρφα. 

Νεκροί από την έκρηξη ήταν είναι ένα μικρό παιδί και ένας φρουρός. Τραυματίστηκαν 17 άτομα, από τα οποία τα 11 νοσηλεύονταν ακόμη το Σάββατο και εκ των οποίων δύο ήταν στην ενταντική. 

Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σολού ανέφερε πως έχουν τεθεί υπό κράτηση 26 άτομα σε σχέση με την επίθεση. 

Παράλληλα, ο κυβερνήτης του Σανλίουρφα, Γκιουνγκόρ Αζίμ Τούνα, υποστήριξε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, πως η επίθεση έγινε από το κουρδικό PKK. 

H έκρηξη έγινε με τηλεχειρισμό και προκάλεσε ζημιές σε κοντινά κτίρια. Φωτογραφίες και πλάνα σε τουρκικά ΜΜΕ δείχνουν ολοσχερώς καμμένα αυτοκίνητα γύρω το σημείο της έκρηξης και τις προσόψεις των απέναντι κτιρίων να έχουν ουσιαστικά γκρεμιστεί.

Έχει διαβαστεί 1511 φορές

  •