Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Το τρομακτικό οπλοστάσιο του μακελάρη του Λας Βέγκας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.Το κατάλαβα
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Το τρομακτικό οπλοστάσιο του μακελάρη του Λας Βέγκας

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Το τρομακτικό οπλοστάσιο του μακελάρη του Λας Βέγκας

42 όπλα και χιλιάδες σφαίρες

Ο 64χρονος πρώην λογιστής, ο Στίβεν Πάντοκ, είναι πλέον ο δράστης της πιο αιματηρής επίθεσης από ένα άτομο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης του από τον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Μάντελεϊ Μπέι στο Λας Βέγκας σκότωσε 59 ανθρώπους ενώ τραυμάτισε πάνω από 500.

Οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το δωμάτιο στο οποίο είχε κρυφτεί σχετικά γρήγορα, καθώς οι καπνοί από τους πυροβολισμούς είχαν ενεργοποιήσει το συναγερμό πυρόσβεσης. Ο δράστης αυτοκτόνησε πριν προλάβουν να εισβάλουν στο δωμάτιο οι αστυνομικοί, αφήνοντας πίσω του πραγματικό οπλοστάσιο.

Στο δωμάτιο είχε καταφέρει να μεταφέρει, μέσα σε διάστημα μόλις τριών ημερών, 23 αυτόματα όπλα καθώς και εκατοντάδες σφαίρες. Φρόντισε μάλιστα επιμελώς να τα κρύψει, καθώς οι υπεύθυνοι για την καθαριότητα του ξενοδοχείου δεν αντιλήφθηκαν τίποτα.

Σε έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν ακόμα 19 όπλα καθώς και χιλιάδες ακόμα σφαίρες, φέρνοντας τον τελικό αριθμό των όπλων που είχε στην κατοχή του στα 42.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πάντοκ θεωρείτο υπεράνω πάσης υποψίας, καθώς δεν είχε δεχθεί ούτε κλήση για παράνομο παρκάρισμα. 

Αλλά είναι πασιφανές πως οι νόμοι περί οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, ή μάλλον τα παραθυράκια σε αυτούς, του επέτρεψαν να συλλέξει ανενόχλητος 42 όπλα μέσης και μεγάλης απόστασης και αυτό είναι ένα θέμα που θα διερευνηθεί. 

O σερίφης του Λας Βέγκας επιβεβαίωσε ήδη πως οι Αρχές γνωρίζουν κάποια από τα καταστήματα που προμήθευσαν τον Πάντοκ με τα όπλα και πρόκειται να τα ερευνήσουν ενδελεχώς.

Έχει διαβαστεί 1322 φορές

Ακολουθήστε μας...