Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα «Τροπολογία για τη θέσπιση κινήτρων για την προσέλκυση και παραμονή των γιατρών του ΕΣΥ στις άγονες περιοχές»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

«Τροπολογία για τη θέσπιση κινήτρων για την προσέλκυση και παραμονή των γιατρών του ΕΣΥ στις άγονες περιοχές»

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
«Τροπολογία για τη θέσπιση κινήτρων για την προσέλκυση και παραμονή των γιατρών του ΕΣΥ στις άγονες περιοχές»

Με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, βουλευτή Αχαΐας, Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Α’ Αντιπροέδρου Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων

κατατέθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 στη Βουλή τροπολογία με θέμα «Τροποποίηση του άρθρου 54 παρ.11 εδάφιο Ε. του ν. 4999/2022 με τίτλο ‘‘Μισθολόγιο ιατρών και οδοντιάτρων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των έμμισθων ειδικευόμενων ιατρών και των επικουρικών ιατρών’’».

Συγκεκριμένα η τροπολογία κατατέθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου με τίτλο «Δράσεις δημόσιας υγείας - Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», το οποίο, παρά τον τίτλο του, συνεχίζει την αποδόμηση και απαξίωση του ΕΣΥ και την έτι περαιτέρω επιβάρυνση των προϋπολογισμών των νοικοκυριών με νέα κόστη, θέτοντας νέα προσκόμματα στην πρόσβασή τους σε δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Αναγνωρίζοντας ως βασικό λόγο της φυλλορροής του ανθρώπινου δυναμικού από το ΕΣΥ, και ιδίως των γιατρών, τις τραγικές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πάλι με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, είχε πρόσφατα καταθέσει και επανέφερε τροπολογία σχετικά με την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών των ιατρών του ΕΣΥ, ως έναν τρόπο πραγματικής ενίσχυσης των πολύ χαμηλών αμοιβών τους.

 Η νέα τροπολογία με συγκεκριμένα, τεκμηριωμένα και κοστολογημένα κίνητρα οικονομικής, διοικητικής και εκπαιδευτικής φύσεως με στόχο οι γιατροί όχι μόνο να επιλέγουν ως μόνιμη θέση εργασίας δομές του ΕΣΥ που εδρεύουν σε περιοχές που χαρακτηρίζονται άγονες και προβληματικές αλλά και να παραμένουν σε αυτές.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η τροπολογία περιέχει ρυθμίσεις τις οποίες έχει υιοθετήσει ομόφωνα τόσο ο ΠΙΣ όσο και η ΟΕΝΓΕ.


Έχει διαβαστεί 325 φορές