Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει θετικά χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει θετικά χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει θετικά χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών

«Δεν θα δεχτούμε άλλα παιχνίδια»

Δεν θα δεχτούμε άλλα παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το Σάββατο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει θετικά, ενώ κάλεσε την Ανγκελα Μέρκελ να αποθαρρύνει τον Β.Σόιμπλε από την διαρκή επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας.

«Όσο και αν το απεύχονται η αξιολόγηση θα κλείσει και θα κλείσει θετικά, όσο κι αν το απεύχεται η ΝΔ. Χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών και σε θέματα που αφορούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Σήμερα βλέπουμε στην Ευρώπη ότι οι ακραίες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις χάνουν έδαφος και δεν κερδίζουν. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τη νέα αυτή πραγματικότητα αλλά και τις τεκτονικές αλλαγές σε διεθνές επίπεδο. Το παιχνίδι είναι απολύτως ανοικτό» σημείωσε.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί άλλα παιχνίδια στη πλάτη του ελληνικού λαού και πρόσθεσε: «Να ξέρουν ότι παίζουν με τη φωτιά όποιοι παίζουν παιχνίδια για ‘ευρωζώνη δύο ταχυτήτων’, για διασπάσεις και διαιρέσεις».

Στη συνέχεια απηύθυνε παράκληση στη γερμανίδα καγκελάριο «να αποθαρρύνει τον υπουργό Οικονομικών από αυτή τη διαρκή επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας και από τις υποτιμητικές αναφορές. Η προεκλογική περίοδος σε μια χώρα δεν μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σε μια άλλη χώρα».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη είπε ότι όσο παραμένει «άβουλη, αδύναμη, ανίσχυρη, τόσο θα ενισχύονται οι δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού».

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι επιμένει να είναι η ουρά της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.

«Είχε ευκαιρίες να πάρει αποστάσεις και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τους καλούμε να δουν ότι τα πράγματα αλλάζουν. Σε λίγο θα είναι οι μόνοι στην Ευρώπη που επιμένουν να συνεργάζονται με μια Δεξιά που συνδυάζει τον φιλελευθερισμό του κ. Μητσοτάκη και την ακροδεξιά ρητορική του κ. Γεωργιάδη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα ληφθούν πρωτοβουλίες που θα αφήσουν προοδευτικό αποτύπωμα. Αναφέρθηκε στις αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην εκπαίδευση, στους ΟΤΑ, καθώς και στην ανάγκη επεξεργασίας ενός σχεδίου περιφερειακής ανασυγκρότησης της χώρας και την έναρξη δημόσιου διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση.

 

Έχει διαβαστεί 1390 φορές