Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα ΥΠΕΣ: Αν δεν γίνει δεκτή η πρότασή μας, ανοίγει ο δρόμος για ιδιώτες στην αποκομιδή
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΥΠΕΣ: Αν δεν γίνει δεκτή η πρότασή μας, ανοίγει ο δρόμος για ιδιώτες στην αποκομιδή

από Αλέξανδρος Κογκόλης
ΥΠΕΣ: Αν δεν γίνει δεκτή η πρότασή μας, ανοίγει ο δρόμος για ιδιώτες στην αποκομιδή

Αμετακίνητες οι δύο πλευρές

Το απόγευμα θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους και θα ψηφιστεί άμεσα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι η πρόταση που καταθέτουν οι συμβασιούχοι για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου «δεν οδηγεί πουθενά», με βάση και τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 9,89 είπε πως η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου. Εκτίμησε ότι τελικώς οι συμβασιούχοι θα προσέλθουν και θα υπογράψουν νέες συμβάσεις και θα σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Όπως εξήγησε, με τη νέα ρύθμιση οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν να εργάζονται και θα έχουν δουλειά τρεις μήνες παραπάνω, έως τον Μάρτιο. «Αν δεν δεχθούν την πρόταση ανοίγουν τον δρόμο στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να παραδώσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών στις ιδιωτικές εταιρείες» είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ μπορεί να υπάρξει μοριοδότηση -έπειτα από συνεννόηση με την ανεξάρτητη αρχή, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν- ενώ είπε πως ο αριθμός των προσλήψεων μπορεί να υπερβεί τις 2.500 εφόσον προβλέπεται από τους κανονισμούς των δήμων και μπορούν να καλυφθούν από τα έσοδά τους.

Σημείωσε πως ένα τμήμα εργαζομένων έχει αναστείλει τις κινητοποιήσεις και εργάζεται ήδη στην Αθήνα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης λέγοντας πως αφενός έχει καταργηθεί ο σχετικός νόμος και αφετέρου δεν «θεωρεί ότι μπορεί να λύνονται έτσι ζητήματα».

Αυτή την ώρα ξεκινά η συγκέντρωση στην Αθήνα της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τουλάχιστον έως την προσεχή Πέμπτη, καθώς δεν ικανοποιήθηκε από τη νομοθετική ρύθμιση Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα.

Για την Πέμπτη, έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα έξω από τα γραφεία της στις 10:30 το πρωί και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Έχει διαβαστεί 1560 φορές