Αρχική Ειδήσεις Europe Μακρόν και Ολάντ μαζί στην επέτειο της γερμανικής συνθηκολόγησης
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Μακρόν και Ολάντ μαζί στην επέτειο της γερμανικής συνθηκολόγησης

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Μακρόν και Ολάντ μαζί στην επέτειο της γερμανικής συνθηκολόγησης

Πρώτη δημόσια εμφάνιση

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά το συντριπτικό 66% έκανε τη Δευτέρα ο νέος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. 

Ο Μακρόν μαζί με τον απερχόμενο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ παρέστησαν στην τελετή για την επέτειο της γερμανικής συνθηκολόγησης της 8ης Μαΐου 1945.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο Μακρόν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με 66,10%, έναντι 33,99% για την Μαρίν Λεπέν.

Ο Μακρόν θα βρεθεί αντιμέτωπος με μεγάλες προκλήσεις -την ενδημική ανεργία (10%), την απειλή της τρομοκρατίας, την αποδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αντίπαλός του, που υπέστη βαριά ήττα, παρά την επιθετική εκστρατεία της εναντίον της μετανάστευσης, του ευρώ, της παγκοσμιοποίησης και της ΕΕ, εξέφρασε ικανοποίηση για το «ιστορικό» αποτέλεσμα του κόμματός της, που κατ' αυτήν αποτελεί πλέον την «μεγαλύτερη δύναμη της Αντιπολίτευσης» στη Γαλλία.

Η Λεπέν συγκέντρωσε πάνω από 10,5 εκατομμύρια ψήφους, ξεπερνώντας κατά πολύ το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου (7,7 εκατ.), αντίθετα με τον πατέρα της, τον Ζαν-Μαρί Λεπέν, που ελάχιστα είχε αυξήσει το ποσοστό του στον δεύτερο γύρο όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Ζακ Σιράκ το 2002.

Τα δύο παραδοσιακά μεγάλα κόμματα της Γαλλίας, οι Σοσιαλιστές και οι Ρεπουμπλικάνοι, που αποκλείστηκαν ήδη από τον πρώτο γύρο, θα προσπαθήσουν όμως να πάρουν τη ρεβάνς στις βουλευτικές εκλογές.

Έχει διαβαστεί 1644 φορές