Αρχική Ειδήσεις Europe Συνωστισμός στην αυλή του Μακρόν για μια βουλευτική υποψηφιότητα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Συνωστισμός στην αυλή του Μακρόν για μια βουλευτική υποψηφιότητα

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Συνωστισμός στην αυλή του Μακρόν για μια βουλευτική υποψηφιότητα

Ανακοινώνονται ονόματα

Το πρώτα ονόματα των υποψηφίων στις βουλευτικές εκλογές με το κόμμα «En Marche!», πρόκειται να ανακοινωθούν αργά το μεσημέρι. 

Από το σύνολο των 577 υποψηφίων, προβλέπεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των 450, σύμφωνα με πληροφορίες πηγών του περιβάλλοντος Μακρόν.

Ο λόγος της σχετικής καθυστέρησης, οφείλεται κυρίως στον υψηλό αριθμό υποψηφιοτήτων της τελευταίας στιγμής, για τις οποίες την τελική απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο Μακρόν. 

Ανάμεσά τους είναι η υποψηφιότητα του τέως πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, που βιάστηκε να την ανακοινώσει στο ραδιόφωνο, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την έγκριση.

Από την περασμένη Κυριακή, ημέρα νίκης του Μακρόν, 80 στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος έχουν δηλώσει έτοιμοι να κατέβουν με το κόμμα του νέου προέδρου.

Το άλλο θέμα που έχει προβληματίσει την Επιτροπή Έγκρισης είναι ποιους υποψηφίους θα πρέπει να αντιτάξουν στις εκλογικές περιφέρειες ορισμένων στελεχών της πρώην κυβέρνησης Ολάντ.

Για παράδειγμα, απέναντι στην Μαρισόλ Τουρέν, πρώην υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία χαίρει της εκτίμησης του Μακρόν, η μεν Επιτροπή θέλει να αντιτάξει έναν ισχυρό αντίπαλο ώστε να ηττηθεί, ενώ ο Μακρόν διαφωνεί.

Σχετικός προβληματισμός υπάρχει και για τις εκλογικές περιφέρειες όπου κατεβαίνουν ως υποψήφιοι, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ και η πρώην υπουργός εργασίας Μιριάμ Ελ Κομρί.

Σύμφωνα με το κόμμα, το 70% των εγκεκριμένων υποψηφιοτήτων, θα εκφράζουν την «ανανέωση».

Σε γενικές γραμμές οι υποψήφιοι του «Εμπρός!» θα μπορούσαν να κατανεμηθούν σε τρία προφίλ: οι προερχόμενοι από την κοινωνία των πολιτών που δεν έχουν κάνει ποτέ πολιτική, οι εκλεγμένοι της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν υπήρξαν ποτέ βουλευτές και οι πρώην βουλευτές.

Στην τελευταία κατηγορία των πρώην βουλευτών, έχει πέσει «πραγματική σκούπα» όπως σχολιάζουν τα μέσα ενημέρωσης, αφού από τους 577 μόνο 40 θα είναι με το «Εμπρός!»

Με δεδομένο ότι πολλοί υποψήφιοι δεν έχουν εμπειρία στην πολιτική, ο Μακρόν προβλέπει για αυτούς μέσα στις ερχόμενες μέρες ενημερωτικά σεμινάρια για τη διεξαγωγή της καμπάνιας, την εκφώνηση δημόσιου λόγου ή για τους τρόπους επαφής με τους ψηφοφόρους κ.α. 

Επίσης θα βοηθηθούν και για την εξασφάλιση δανείων από τις τράπεζες για τα έξοδα της εκστρατείας τους.

Έχει διαβαστεί 1384 φορές