Αρχική Ειδήσεις Europe «Φιγιόν στη φυλακή»: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στη Γαλλία
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

«Φιγιόν στη φυλακή»: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στη Γαλλία

από Αλέξανδρος Κογκόλης
«Φιγιόν στη φυλακή»: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στη Γαλλία

Εν όψει της προεδρικής κάλπης

Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στην πολιτική ζωή πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας εν όψει των προεδρικών εκλογών του Απριλίου. 

Οι Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο της αργομισθίας της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν -ο οποίος και αρνείται να αποσύρει την υποψηφιότητά του-, καθώς και στη σκιά των κατηγοριών του Ευρωκοινοβουλίου σε βάρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν για διαφθορά.

Οι διαδηλωτές, τουλάχιστον 700 στο Παρίσι σύμφωνα με την αστυνομία, ανταποκρίθηκαν στην έκκληση που απευθύνθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να καταγγείλουν το γεγονός «ότι κυβερνώνται από ένα κοινοβουλευτικό σώμα που βρίσκει την ευκαιρία να κάνει τα αντίθετα όσων υπεραμύνεται».

Νέες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη Κυριακή, λιγότερο από δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές (23η Απριλίου και 7η Μαΐου).

«Οι διεφθαρμένοι στη στενή», «Φιγιόν στην φυλακή, η διαφθορά είναι δηλητήριο», «τα χέρια τους είναι βρώμικα» ήταν τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές.

Διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στην Τουλούζη (νοτιοδυτικά) περίπου 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χτυπώντας κατσαρόλες και φωνάζοντας «όχι στη διαφθορά». Ένα από τα συνθήματα στα πλακάτ: «αργομισθία για όλους»...

Έχει διαβαστεί 1446 φορές