Αρχική Ειδήσεις Europe Μποϊκοτάρει η αλβανική αντιπολίτευση το Κοινοβούλιο μέχρι τις εκλογές
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Μποϊκοτάρει η αλβανική αντιπολίτευση το Κοινοβούλιο μέχρι τις εκλογές

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Μποϊκοτάρει η αλβανική αντιπολίτευση το Κοινοβούλιο μέχρι τις εκλογές

Αίτημα η παραίτηση Ράμα

Κλιμακώνει το αλβανικό Δημοκρατικό Κόμμα τις κινητοποιήσεις του με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών, αποφασίζοντας να παίξει το χαρτί τις αποχής από τις εργασίες του Κοινοβουλίου.

Η αντιπολίτευση είχε διοργανώσει τις προηγούμενες ημέρες συγκεντρώσεις στα Τίρανα με αίτημα την αποχώρηση του Ράμα ώστε να διασφαλιστεί, μέσω του σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, το αδιάβλητο των εκλογών της 18ης Ιουνίου.

Είχαν προηγηθεί αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις στα Τίρανα, με τους υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος να παραμένουν το Σαββατοκύριακο στη λεωφόρο μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο, μαζί με βουλευτές και υψηλόβαθμα στελέχη της αντιπολίτευσης.

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι «με το παράνομο χρήμα του εμπορίου ναρκωτικών, το οποίο ελέγχουν άνθρωποι της κυβέρνησης, θα αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα».

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τους σοσιαλιστές για κακή διακυβέρνηση της χώρας, για φτώχεια και διαφθορά και απροθυμία στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Έχει διαβαστεί 1533 φορές