Αρχική Ειδήσεις Europe Προειδοποιήσεις και διαβεβαιώσεις για τα «παζάρια» ΕΕ - Βρετανίας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.Το κατάλαβα
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Προειδοποιήσεις και διαβεβαιώσεις για τα «παζάρια» ΕΕ - Βρετανίας

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Προειδοποιήσεις και διαβεβαιώσεις για τα «παζάρια» ΕΕ - Βρετανίας

Μετά την δημοσίευση του οδικού χάρτη

Οι ευρωπαίοι πολίτες δεν θα πρέπει να γίνουν αντικείμενα παζαριού στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, έπειτα από τις κατευθυντήριες γραμμές που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Βρυξέλλες.

«Διαβεβαιώνουμε ότι οι πολίτες δεν θα χρησιμοποιηθούν σαν αντικείμενα παζαριού από οποιαδήποτε πλευρά», τόνισε ο Μουσκάτ, η χώρα του οποίου έχει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε πεπεισμένος ότι η Βρετανία δεν θα χρησιμοποιήσει το θέμα της ασφάλειας στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

«Οι εταίροι μας είναι σώφρονες και ειλικρινείς και γι’ αυτό είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας ως αντικείμενο παζαριού», επεσήμανε στους δημοσιογράφους ο Τουσκ.

Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον τόνισε την «άνευ όρων» δέσμευση της χώρας του στην ασφάλεια της Ευρώπης, η οποία δεν θα γίνει αντικείμενο «παζαριού» στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευθεί για την ασφάλεια και την άμυνα της Ευρώπης», δήλωσε ο Τζόνσον προσερχόμενος στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Είναι άνευ όρων και δεν αποτελεί αντικείμενο παζαριών στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται αλλού σε αυτή την πρωτεύουσα», πρόσθεσε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας για το Brexit.

«Υποσχόμαστε μια άνευ όρων δέσμευση στην ασφάλεια και την άμυνα της Ευρώπης, διότι πιστεύουμε πραγματικά ότι αφορά την ασφάλεια και την ευημερία όλης της διατλαντικής περιοχής», υπογράμμισε ο Τζόνσον.

Έχει διαβαστεί 1427 φορές

Ακολουθήστε μας...