Αρχική Ειδήσεις Europe Στις Βρυξέλλες το νέο γραφείο των Lloyd's του Λονδίνου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Στις Βρυξέλλες το νέο γραφείο των Lloyd's του Λονδίνου

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Στις Βρυξέλλες το νέο γραφείο των Lloyd's του Λονδίνου

Στη μετά-Brexit εποχή

Από την 1η Ιανουαρίου 2019 οι Lloyd's of London (η ασφαλιστική με παρουσία 329 ετών) θα αποκτήσει νέο γραφείο στις Βρυξέλλες, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της μετά-Brexit εποχής. 

Σημειώνεται ότι στην ηπειρωτική Ευρώπη η επιχείρηση έχει το 11% των πωλήσεών της. 

Η είδηση βγήκε στο πλαίσιο των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων για το 2016. Ο κολοσσός παρουσίασε κέρδη 2,1 δισ. λιρών, στα επίπεδα του 2015.

Για το Ηνωμένο Βασίλειο οι Lloyd's είναι κάτι σαν θεσμός, που δραστηριοποιείται στις ασφάλειες, από τους παραδοσιακούς τομείς, αλλά και μη παραδοσιακούς, όπως για παράδειγμα -όπως λέει και το BBC- η οδοντοστοιχία του κωμικού Κεν Ντοντ.

Πολλές επιχειρήσεις και επενδυτικές τράπεζες μελετούν επίσης το ενδεχόμενο να μετακομίσουν στην ηπειρωτική Ευρώπη μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ενδεικτικά, η Bank of America, η Barclays και η Morgan Stanley εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς μέρους των δραστηριοτήτων τους -άρα και του προσωπικού τους- στο Δουβλίνο, ενώ «μάχη» για να τραβήξουν επιχειρήσεις δίνουν και άλλες πρωτεύουσες, όπως η Μαδρίτη και το Άμστερνταμ.

HSBC φέρεται να έχει ήδη επιλέξει το Παρίσι.

Έχει διαβαστεί 1400 φορές