Αρχική Ειδήσεις Πολιτισμός Πάτρα: Φεστιβάλ «6 Χορδές μία Ορχήστρα» - Νήσος Λέσβος από την Πολυφωνική Χορωδία
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Φεστιβάλ «6 Χορδές μία Ορχήστρα» - Νήσος Λέσβος από την Πολυφωνική Χορωδία

από Lepanto RTV

27 με 31 Ιανουαρίου

 Ο Οργανισμός της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ, διοργανώνει από κοινού με τον Σύλλογο Λέσβιων Αχαΐας ‘’Ο Αλκαίος’’, από το Σάββατο 27 έως και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, το 4ο Μουσικό Φεστιβάλ «6 Χορδές μία Ορχήστρα», το οποίο πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά, τιμώντας την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

 

Οι εκδηλώσεις του 4ου Φεστιβάλ, που έχουν ως θέμα τη Νήσο Λέσβο, τελούν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, συνδιοργανώνονται με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών και υλοποιούνται σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.

Οι εκδηλώσεις – παραστάσεις του Φεστιβάλ,  το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ.[ακριβώς], θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, με τη συμμετοχή του Ορχηστρικού Σχήματος «Vibrato Junior» της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ», μαθητών του Πειραματικού Λυκείου και μαθητών των Ωδείων της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ» και της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών.

Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, την πρώτη ημέρα, οι μαθητές συνυπάρχουν επί σκηνής «πλέκοντας» μουσική, λόγο και εικόνα, ταξιδεύοντας το κοινό στον καταλυτικό ρόλο, που διαδραμάτισε η Παιδεία στην πολιτιστική και οικονομική ανάκαμψη, ακμή και απελευθέρωση της νήσου Λέσβου. Ενώ τη δεύτερη ημέρα, το ταξίδι θα οδηγήσει ως τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Μικρασιατική  Καταστροφή.

Τη Δευτέρα 29 και Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, 9:30 – 11:30 π.μ., οι εκδηλώσεις θα πλαισιώνονται μουσικά από τους καθηγητές του Ωδείου της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ» και θα πραγματοποιηθούν στο Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά τη διάρκειά των εκδηλώσεων, την πρώτη ημέρα, ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς και με θέμα: «Η μουσική συναντά την ποίηση», συνδιαλέγεται με τη μουσική, παίζει με τις λέξεις, δημιουργώντας εικόνες και προκαλώντας το συναίσθημα. Οι μαθητές συμμετέχουν συνομιλώντας μαζί του.

Τη δεύτερη ημέρα ο φωτογράφος Δημήτρης Ταλιάνης παρουσιάζει ηχοράματα με θέμα τη νήσο Λέσβο (το Αιγαίο σήμερα γεωλογικά-πολιτιστικά) και συνομιλεί με τους μαθητές για την εικόνα και τον ήχο. Επιπλέον, οι μαθητές της Β΄ τάξης του Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Πατρών θα παρουσιάσουν δύο ερευνητικές εργασίες, σχετικές με το έργο των Τριών Ιεραρχών. Η πρώτη παρουσιάζει μια συγκριτική θεώρηση των έργων: «Περί παίδων αγωγής» του Πλουτάρχου και «Πώς δει ανατρέφειν τους παίδας» του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η δε δεύτερη εργασία παρουσιάζει τον επιστημονικό χαρακτήρα του έργου «Εξαήμερος» του Μεγάλου Βασιλείου.

Το Μουσικό Φεστιβάλ «6 Χορδές μία Ορχήστρα», θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ., στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, με την παρουσίαση του συλλεκτικού τόμου: Ένας αιώνας «Αγάπης», που είναι αφιερωμένος στη δράση και την προσφορά του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Μηθύμνης «Η Αγάπη», από το 1922 μέχρι σήμερα.

Στην παράσταση – παρουσίαση θα μιλήσουν ο συγγραφέας Πάνος

Θεοδωρίδης και ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς. Στην προβολή του φωτογραφικού

και αρχειακού υλικού, αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί

Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Θεοδώρα Σιάρκου. Ο συνθέτης Γιώργος

Αθανασακόπουλος, θα έχει τη μουσική επιμέλεια, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η

κοινωνιολόγος - δημοσιογράφος Ρούλα Κωστακοπούλου.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από το ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ‘’VIBRATO’’ της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ».

Μαντολίνα: Σωτήρης Γκλαβάς, Τέτη Ζέρβα, Αγγελική Απατάγγελου, Ευγενία Αδαμοπούλου, Νίκος Μπαρζούκας, Δήμητρα Σουβαλιώτη, Βασίλης Ζιώζος.

Κιθάρες: Φώτης Τσιλεμέκης, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Μπέτη Τσαφογιάννη, Κασσιανή Αναστασοπούλου, Παναγιώτης Πετρόπουλος, Μαρίνος Αστερής, Κάτια Κονταρά, Βασίλης Αναστασόπουλος, Νίκος Πανόπουλος.

Κόντρα Μπάσο: Vilen Karapetian.

Κρουστά: Γιώργος Λαμπράκος.

Τραγούδι: Δέσποινα Κριμπά.

Διεύθυνση: Γιώργος Αθανασακόπουλος.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Εφημερίδα ‘’ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ’’, ιστοσελίδα thebest.gr Ραδιοφωνικοί Σταθμοί ΣΚΑΙ Πάτρας 89,4 και Μελωδία 100,4, Τηλεόραση LEPANTO

Έχει διαβαστεί 2395 φορές