Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Ρέθυμνο – Απόλλων Πατρών 71-56
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ρέθυμνο – Απόλλων Πατρών 71-56

από Lepanto RTV
Ρέθυμνο – Απόλλων Πατρών 71-56

Νέα ήττα για τους «μελανόλευκους» – Η «ανταλλαγή» προπονητών ευνόησε τους Κρητικούς

Νεότερη Ενημέρωση 18.50

Δυστυχώς μια ακόμη ήττα καταγράφει ο Απόλλων Πάτρας εκτός έδρας, αφού το Ρέθυμνο πήρε τους βαθμούς της νίκης, με το 71-56, επί της Πατρινής ομάδας.

Οι Κρητικοί επέστρεψαν στις επιτυχίες, στο ντεμπούτο του Νίκου Βετούλα, απέναντι στην πρώην ομάδα του, τον Απόλλωνα, που είχε στον πάγκο τον πρώην τεχνικό του Ρεθύμνου, Θανάση Σκουρτόπουλο.

Με αυτή τη νίκη το οι το Ρέθυμνο ανέβηκε στο 7-9, την ώρα που ο Απόλλωνας παρέμεινε στην προτελευταία θέση με 4-12.

Ο Απόλλων μπήκε πιο καλά στο παιχνίδι (3-8, 4΄), με το Ρέθυμνο να απαντά με 10-0 σερί (13-8, 8′) και βραχεία κεφαλή στο φινάλε της πρώτης περιόδου, εξαιτίας του λέι απ του Καλινόσκι (14-13).

Ο Χίκι «χτύπησε» από τα 6,75μ. για να επαναφέρει τους Πατρινούς στο προβάδισμα (21-23, 14′) και είχαν απάντηση σε κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων, με τον Στόκτον να μοιράζει και να σκοράρει για το 27-33 της ανάπαυλας.

Οι παίκτες του Βετούλα μπήκαν αποφασισμένοι στην τρίτη περίοδο και κυριάρχησαν στο παρκέ. Φιτζπάτρικ και Αρνολντ ήταν στην πρώτη γραμμή για το επιμέρους 22-6 (49-39, 26′)!.Οι γηπεδούχοι με βασικό άξονα την πολύ καλή άμυνα συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και να ολοκληρώσουν την περίοδο στο +9 (53-44), έχοντας υπέρ τους 26-11 σε αυτό το δεκάλεπτο.

Ο Βεργίνης μάζεψε τη διαφορά (55-50, 34′), αλλά ένα σερί 7-0 έδωσε αέρα +12 στο Ρέθυμνο (62-50, 36′), το οποίο μπόρεσε να φτάσει στη νίκη χάρη στο ντεμαράζ στο δεύτερο ημίχρονο και να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 27-33, 53-44, 71-56.

Αρχική Ενημέρωση 16.55

Αντιμέτωπος με την ομάδα του Ρεθύμνου θα βρεθεί σήμερα, στις 17.00, ο Απόλλων CARNA, για τη 16η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

Η πατρινη ομάδα θα επιδιώξει να πετύχει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Αυτό επισημαίνει και ο αρχηγός,  Δημήτρης Βεργίνης μέσα από το blog του στον ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Μια πολύ δύσκολη εβδομάδα φτάνει προς το τέλος της με τον Απόλλωνα CARNA να δίνει ένα ακόμα κρίσιμο και καθοριστικό παιχνίδι με αντίπαλο το Ρέθυμνο, στην Κρήτη. Το περασμένο Σάββατο η ομάδας μας δεν μπόρεσε να φτάσει στην πέμπτη της νίκη στο πρωτάθλημα γνωρίζοντας την ήττα από τα Τρίκαλα. Μια ήττα που μας πόνεσε πολύ όμως ελπίζουμε να μην αποδειχθεί καταδικαστική για εμάς στη συνέχεια του πρωταθλήματος και να μπορέσουμε στο φινάλε να φτάσουμε στη σωτηρία μας.

Ξέρουμε πλέον ότι κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας είναι ένας πραγματικός τελικός για εμάς και ελπίζω βήμα βήμα να μπορέσουμε να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε και να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Παιχνίδια υπάρχουν για να το πετύχουμε αυτό όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα στραβοπατήματα.

Γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα και τις υποχρεώσεις μας και καλούμε από το εκτός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο να πάρουμε τους δύο βαθμούς για να μπορέσουμε να πάρουμε μια πρώτη ανάσα και βαθμολογική αλλά κυρίως και ψυχολογική.

Γνωρίζουμε ότι η αναμέτρηση με το Ρέθυμνο έχει πολλές δυσκολίες μιας και παίζουμε σε μια δυνατή έδρα κόντρα σε μια ομάδα η οποία στο τιμόνι της έχει πλέον νέο προπονητή, όμως εμείς θα πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας. Το χρωστάμε άλλωστε όχι μόνο στους ίδιους μας τους εαυτούς, στη διοίκηση της ομάδας μας που κάνει τα πάντα για να μην μας λείψει τίποτα και φυσικά στον κόσμο μας που μας έχει στηρίξει στα δύσκολα. Άλλωστε, μέχρι στιγμής μας λείπει μια εκτός έδρας νίκη με την οποία θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το πρωτάθλημα.

Για να γίνει αυτό όμως, χρειάζεται προσήλωση και απόλυτη αγωνιστική συγκέντρωση για 40 λεπτά. Ο κάθε παίκτης να τα δώσει όλα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να έρθει το αποτέλεσμα που όλοι επιθυμούμε που θα μας δώσει ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια. Έχουμε δουλέψει πολύ αυτή την εβδομάδα και είμαι αισιόδοξος ότι εάν ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας θα μπορέσουμε να φύγουμε νικητές από την Κρήτη. Ξέρουμε τις δυνατότητες μας, ξέρουμε τι μπορεί να καταφέρει αυτή η ομάδα και πρέπει να το αποδείξουμε και μέσα στο γήπεδο.”

Έχει διαβαστεί 1528 φορές