Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ''ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ'' ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ LEPANTO RTV
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ''ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ'' ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ LEPANTO RTV

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ''ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ'' ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ LEPANTO RTV

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την διαδικασία και το αποτέλεσμα και εμείς μαζί τους....

    Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στα γραφεία του σταθμού μας σήμερα το πρωί τους εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη.

    Η δημοσιογραφία είναι ένα δημιουργικό επάγγελμα  το οποίο ασχολείται με τη μετάδοση, έλεγχο και έρευνα των ειδήσεων και των γεγονότων που υπάρχουν και μεταδίδονται στον κόσμο. Είναι ένα επάγγελμα που απαιτεί ψυχραιμία, βεβαιότητα για την αλήθεια των γεγονότων, επιμονή και γερό στομάχι.

     Ο δημοσιογράφος λοιπόν είναι η φωνή, τα μάτια και τα αυτιά της κοινωνίας, καθώς εκφράζει τα αιτήματα και την αγωνία της για το μέλλον. Επομένως γίνεται κατανοητό ότι η δημοσιογραφία αποτελεί μεν ένα επάγγελμα, όπως όλα τα υπόλοιπα, ωστόσο είναι ταυτόχρονα και λειτούργημα, αφού ο σωστός δημοσιογράφος θα πρέπει να συγκεντρώνει στο πρόσωπό του ηθικές αρετές οι οποίες τον καθιστούν παράδειγμα προς μίμηση στους υπόλοιπους. Έτσι, οι μικροί μας φίλοι θέλησαν να δουν ιδίοις όμμασι το πώς ένας δημοσιογράφος εργάζεται, τις συνθήκες  που αντιμετωπίζει και τα βήματα που ακολουθεί ώστε να φέρει εις πέρας το τελικό  αποτέλεσμα που βλέπουμε όλοι στις οθόνες μας.

Αρχικά έγινε μία ξενάγηση των παιδιών σε όλους τους χώρους εργασίας του σταθμού από τον Διευθυντή του σταθμού Παναγιώτη Σχοινά. Έπειτα, τα παιδιά γνώρισαν τους δημοσιογράφους αλλά και όλα τα μέλη του σταθμού. Τους έκαναν διάφορες ερωτήσεις σχετικά με το επάγγελμα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και συνομίλησαν μαζί τους για θέματα που τους απασχολούν.

Το σημαντικότερο κομμάτι της επίσκεψης των παιδιών στο κανάλι μας ήταν μίνι συνέντευξη που έδωσε ο διευθυντής των ειδήσεων του lepanto και κεντρικός παρουσιαστής των ειδήσεων Σωτήρης Καρέλης  στους  εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους των εκπαιδευτηρίων. Η συνέντευξη έγινε χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα του καναλιού και σε πραγματικό χρόνο ώστε τα παιδιά να μάθουν ακριβώς τον τρόπο δημιουργίας και επεξεργασίας των εκπομπών. Εκτός αυτού τους δόθηκε η δυνατότητα να κάνουν μόνοι τους εκπομπή σε ρόλους παρουσιαστή αλλά και καλεσμένου.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την διαδικασία και το αποτέλεσμα και εμείς μαζί τους. Διακρίναμε το ταλέντο τους  και τους ευχόμαστε να γίνουν λαμπροί δημοσιογράφοι όπως αυτοί  επιθυμούν.  Η ομάδα μας θα είναι στο πλευρό τους για ότι χρειαστούν και αναμένουμε για την επόμενη επίσκεψή τους στο χώρο μας.

Περισσότερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Lepanto στις 20:30.

Έχει διαβαστεί 1239 φορές