Αρχική Ειδήσεις Τοπικά 58χρονος Βούλγαρος στον Πύργο πιάστηκε … στη παγίδα που έστησε!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

58χρονος Βούλγαρος στον Πύργο πιάστηκε … στη παγίδα που έστησε!

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
58χρονος Βούλγαρος στον Πύργο πιάστηκε … στη παγίδα που έστησε!

Eξαπατούσε ηλικιωμένους - Πάνω από 50 χιλ. ευρώ τα κέρδη του

Στην παγίδα που έστησε ο ίδιος σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών έπεσε ένας 58χρονος βουλγαρικής υπηκοότητας που συνελήφθη στον Πύργο έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας, λίγο πριν προβεί σε ακόμα μια εξαπάτηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», ο 58χρονος φερόμενος ως δράστης που είχε έρθει στην Ηλεία από την Πάτρα όπου ζούσε, είχε καταφέρει να εξαπατήσει πολίτες σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στο νομό μας, μέσω τηλεφωνημάτων ενώ προχθές ετοιμαζόταν να πράξει και μια τρίτη, δίχως όμως αυτή τη φορά να το καταφέρει.


Πάντα με τις ίδιες πηγές, ο 58χρονος -που ενδέχεται να είχε και συνεργό στην περιοχή, έβρισκε ως θύματα κυρίως ηλικιωμένα άτομα, τους τηλεφωνούσε και τους εξαπατούσε λέγοντάς τους πως κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε ατύχημα και πρέπει να παραδώσουν χρήματα προκειμένου να χειρουργηθεί.

Αυτό προσπάθησε να κάνει και το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το Λαμπέτι. Τους κάλεσε στο τηλέφωνο προσποιούμενος αυτή τη φορά τον αστυνομικό, απάντησε η γυναίκα και της είπε πως το παιδί της είχε κάποιο ατύχημα και πρέπει να του δώσει το χρηματικό πόσο των 5.000 ευρώ. Ο σύζυγος της, υποψιασμένος, κατάλαβε πως πρόκειται για απάτη και κάλεσε από το δικό του τηλέφωνο την αστυνομία.

Τα έμπειρα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, έδωσαν οδηγίες στον άνδρα, να κρατήσουν τον απατεώνα στη δεύτερη γραμμή και του έκλεισαν ραντεβού έξω από το σπίτι τους, δήθεν, για να του παραδώσουν τα χρήματα. Εκεί, εκτός από τον 58χρονο έφθασαν και οι αστυνομικοί της Υ.Α. Πύργου όπου και του πέρασαν χειροπέδες, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Ο 58χρονος οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ΔΑ Ηλείας, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του.

Στο μεταξύ, πριν τα “χτυπήματα” στην Ηλεία, είχε εξαπατήσει πολίτες και στην Αχαΐα, σε δύο περιπτώσεις.


Τα… κέρδη του

Από τα θύματα που είχε καταφέρει να εξαπατήσει, ο 58χρονος είχε… πλουτίσει καθώς είχε υπολογίζεται ότι κατάφερε να αρπάξει το ποσό σχεδόν των 50 χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα, πριν από μερικές ημέρες είχε αποσπάσει από δύο ηλικιωμένες γυναίκες σε περιοχές του Πύργου, από τη μία το ποσό των 25 χιλιάδων ευρώ καθώς και χρυσαφικά αξίας, ενώ από την δεύτερη το χρηματικό ποσό των 2,5 χιλιάδων ευρώ.


Ελεύθερος…

Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας όπου με εντολή της αφέθηκε ελεύθερος.Παράλληλα, η εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας όσον αφορά τις υποθέσεις που φέρεται ότι εμπλέκεται ο άνδρας, βουλγαρικής υπηκοότητας, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος των αξιόποινων πράξεων για τις οποίες συνελήφθη.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Πατρίς, ο συνήγορος υπεράσπισής του, δικηγόρος Ηλείας Θοδωρής Αντωνόπουλος ανέφερε ότι «συντάσσομαι με την εισαγγελική παραγγελία διότι η υπόθεση προφανώς δεν ήταν ώριμη για την άσκηση ποινικής δίωξης. Θα παρακολουθήσουμε από κοντά την προκαταρτική εξέταση και θα συνεισφέρουμε τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο εντολέας μου δεν είναι ένοχος για τις πράξεις για τις οποίες του αποδίδονται».

Συγχαρητήρια Ένωσης Αστ. Υπαλλήλων Ηλείας

Με ανάρτησή του στο facebook, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Γρηγόρης Κατσώλης, συγχαίρει τους αστυνομικούς της ΥΑ Πύργου για την επιτυχία τους.

«Η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Ηλείας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να συγχαρεί για ακόμα μια φορά τους συναδέλφους της Υ.Α Πύργου, οι οποίοι μετά από συντονισμένες ενέργειες κατάφεραν να συλλάβουν έναν 58 χρονο αλλοδαπό υπήκοο Βουλγαρίας, ο οποίος με το πρόσχημα τέλεσης τροχαίου ατυχήματος συγγενικού της προσώπου αποπειράθηκε να εξαπατήσει ημεδαπή γυναίκα, πλην όμως δεν το κατάφερε καθώς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Υ.Α Πύργου, στο σημείο όπου είχε δοθεί το ραντεβού προς παράδοση των τιμαλφή & χρημάτων. Επιπροσθέτως σε βάρος του συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη για ακόμα τέσσερις ομοειδής πράξεις, καθώς προ ημερών είχε καταφέρει να αποσπάσει από ημεδαπές γυναίκες της περιοχής μας αλλά και από την περιοχή της Αχαΐας αντίστοιχα, χρήματα και τιμαλφή. Οι περιπτώσεις εξαπάτησης συμπολιτών μας με διάφορα προσχήματα, μεταξύ των οποίων και το προαναφερθέν, παρουσιάζουν αυξητική τάση και για το λόγο αυτό οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ειδοποιούν άμεσα τις διωκτικές αρχές προκειμένου οι επιτήδειοι να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στην δικαιοσύνη. Συγχαρητήρια παιδιά για αυτήν σας την επιτυχία!».



πηγή: patrisnews

Έχει διαβαστεί 224 φορές

  •