Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Αγρίνιο: Πρώτη καταδίκη μαθητών για κατάληψη σε Γυμνάσιο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Αγρίνιο: Πρώτη καταδίκη μαθητών για κατάληψη σε Γυμνάσιο

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Αγρίνιο: Πρώτη καταδίκη μαθητών για κατάληψη σε Γυμνάσιο

Η πρώτη φορά που μαθητές παραπέμπονται σε δίκη για συμμετοχή σε σχολική κατάληψη στο Δικαστήριο Ανηλίκων Αγρινίου

Στην καταδίκη εννέα μαθητών του 1ου Γυμνάσιου Αγρινίου για κατάληψη του σχολείου τους προχώρησε το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων κρίνοντας τους ένοχους για τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Στους μαθητές απαγγέλθηκαν κατηγορίες μετά από αναφορά της Διευθύντριας του σχολείου για τις καταλήψεις που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο του 2020, ενώ υπέρ της αναφοράς είχε ταχθεί και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.


Το σχολείο στο Αγρίνιο είχε τελέσει υπό κατάληψη για μία διδακτική ώρα την πρώτη μέρα, και για την επόμενη σχολική μέρα, χωρίς να σημειωθούν υλικές ζημιές ή φθορές εντός του σχολικού συγκροτήματος.


Σε βάρος και των εννέα μαθητών εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση, με την ποινή της επίπληξης και της Άσκησης της Επιμέλειάς τους για ένα χρόνο από την Εισαγγελία Ανηλίκων.


Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που μαθητές παραπέμπονται σε δίκη για συμμετοχή σε σχολική κατάληψη στο Δικαστήριο Ανηλίκων Αγρινίου, ενώ η υπόθεση είχε πυροδοτήσει ποικίλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, με τη Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας να καταδικάζει την ποινική δίωξη των μαθητών και τη Διεύθυνση του Σχολείου να επιμένει στην απόφαση – αναφορά της.

Έχει διαβαστεί 694 φορές