Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΑΙΓΙΟ: Με επιτυχία η ομιλία του δρ. Ραϋμόνδου Αλβανού με θέμα «Γιατί αξίζει να μαθαίνουμε Ιστορία; Η δεκαετία του ’40 και ο πόλεμος των ταυτοτήτων»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΑΙΓΙΟ: Με επιτυχία η ομιλία του δρ. Ραϋμόνδου Αλβανού με θέμα «Γιατί αξίζει να μαθαίνουμε Ιστορία; Η δεκαετία του ’40 και ο πόλεμος των ταυτοτήτων»

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΑΙΓΙΟ: Με επιτυχία η ομιλία του δρ. Ραϋμόνδου Αλβανού με θέμα «Γιατί αξίζει να μαθαίνουμε Ιστορία; Η δεκαετία του ’40 και ο πόλεμος των ταυτοτήτων»

Με αξιόλογη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1η Απριλίου, στον ανακαινισμένο χώρο των Παλαιών Σφαγείων Αιγίου, ομιλία του ιστορικού δρ. Ραϋμόνδου Αλβανού

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αιγιαλείας – Αντιδημαρχία Παιδείας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στα γεγονότα του Μεσοπολέμου και στα χαρακτηριστικά της ελληνικής πραγματικότητας που οδήγησαν στην Αντίσταση και στον Εμφύλιο. Προσέγγισε το θέμα μέσα από τις αρχές της Δημόσιας Ιστορίας και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο η πρόσληψη της Ιστορίας οδηγεί στη διαμόρφωση κοινωνικοπολιτικών ταυτοτήτων στο παρόν.

Μετά την ομιλία επακολούθησε συζήτηση, με το κοινό να τοποθετείται σε σχέση με την εισήγηση του κ. Ραϋμόνδου Αλβανού και να θέτει διαδοχικά ερωτήματα.

Η βραδιά έκλεισε με δεξίωση στο χώρο, κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον ομιλητή και να ανταλλάξουν απόψεις.


Έχει διαβαστεί 348 φορές