Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Κι άλλο τροχαίο με νεκρό άλογο στο δρόμο Ματσούκι-Καστράκι
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Κι άλλο τροχαίο με νεκρό άλογο στο δρόμο Ματσούκι-Καστράκι

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Κι άλλο τροχαίο με νεκρό άλογο στο δρόμο Ματσούκι-Καστράκι

To τραγικό θέαμα ενός νεκρού αλόγου να κείτεται στην άκρη του δρόμου αντίκρυσαν σήμερα το πρωί οι διερχόμενοι οδηγοί στο δρόμο από Ματσούκι προς Καστράκι. Στο σημείο και ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο.

Επρόκειτο για ένα ακόμη ατύχημα στην περιοχή αυτή όπου είναι συνηθισμένη η παρουσία των άγριων αλόγων του Πεταλά πολλά από τα οποία χάνονται είτε από τα σκάγια ασυνείδητων είτε σε αντίστοιχα τροχαία που εγκυμονούν φυσικά σοβαρούς κινδύνους για τους συμπολίτες.


Πρόκειται για μια κατάσταση που χρήζει ενός ευρύτερου σχεδίου και άμεσων μέτρων προκειμένου να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ομαλής συμβίωσης των ανθρώπων και αλόγων.

Το ζήτημα είχε θέσει- με επιστολή του στο υπουργείο Περιβάλλοντος- και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης. Περιγράφοντας τος συνθήκες που επικρατούν, ο κ. Φαρμάκης, μεταξύ άλλων ανέφερε πως «στην Π.Ε Αιτωλ/νίας και συγκεκριμένα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές Βάλτου και Βαράσοβας υπάρχουν πληθυσμοί άγριων αλόγων που διαβιούν ελεύθερα και σε αγέλες. Οι συγκεκριμένοι πληθυσμοί στην προσπάθεια για αναζήτηση τροφής πλησιάζουν σε οικισμούς και οδούς προκαλώντας ζημιές, αλλά και τροχαία ατυχήματα».

Είχε σημειώσει εξάλλου ότι η επίλυση ενός τόσο σύνθετου προβλήματος πρέπει να λάβει υπ’ όψη της μια ολοκληρωμένη μελέτη του κάθε πληθυσμού και της τοπογεωγραφίας της περιοχής και στη συνέχεια να ληφθούν συγκεκριμένα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα, σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη διαχείριση των δασών και της πανίδας τους, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την ομαλή συμβίωση των ανθρώπων των ορεινών, και όχι μόνο περιοχών, με τα άγρια ζώα.

Σημειωτέον πως είναι το δεύτερο τροχαίο με άλογο στην Αιτωλοακαρνανία μέσα σε δυο μέρες. Προχθές συνέβη και στην εθνική οδό μεταξύ Βόνιτσας και Άγιο Νικόλαο.

  


πηγή:www.agrinionews.gr
Έχει διαβαστεί 268 φορές

  •