Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Αντιπυρική ετοιμότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Αντιπυρική ετοιμότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
 Αντιπυρική ετοιμότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος βρίσκεται σε ετοιμότητα, με όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις πρόληψης και σε άριστη συνεργασία και επικοινωνία με τους φορείς για την αντιπυρική περίοδο 2024.

Το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεδρίασε πρόσφατα με σκοπό τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης.

Σημειώνεται πως η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας ξεκίνησε επίσημα την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου. Η προληπτική πυροπροστασία της Περιφέρειας και των Δήμων είναι σημαντική καθώς επίσης και η επαγρύπνηση των πολιτών να μην προκληθεί καμία εστία από αμέλεια.

«Σε περίπτωση συμβάντος η  ενημέρωση των πολιτών είναι καθοριστική. Χρειάζεται έγκυρη πληροφόρηση, κινητοποίηση, ταχύτατη λήψη σωστών αποφάσεων ώστε να υπάρχει σωστή διαχείριση και με τον απόλυτο επιχειρησιακό συντονισμό της πυροσβεστικής», πρόσθεσε ο κ. Ζαΐμης επισημαίνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας!

Έχει διαβαστεί 267 φορές