Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Αντώνης Κουνάβης: Το όψιμο ενδιαφέρον και οι ανάγκες υποστήριξης της Εστίασης
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Αντώνης Κουνάβης: Το όψιμο ενδιαφέρον και οι ανάγκες υποστήριξης της Εστίασης

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Αντώνης Κουνάβης: Το όψιμο ενδιαφέρον και οι ανάγκες υποστήριξης της Εστίασης

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον κλάδο της εστίασης λόγω των αλλαγών στην τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων που επιχειρεί να εφαρμόσει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Ένας κλάδος του επιχειρηματικού κόσμου της Πάτρας δέχεται ισχυρό πλήγμα που εκτιμάται πως θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στη βιωσιμότητα ορισμένων επιχειρήσεων.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος για το Επιμελητήριο Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης δήλωσε για το θέμα, αλλά και το ρόλο που θα έπρεπε να έχει το Επιμελητήριο ως θεσμός σε τέτοιες περιπτώσεις:

«Δυστυχώς για μία ακόμα φορά οι επιχειρηματίες της πόλης έπεσαν θύματα προεκλογικών αφηγημάτων και υποσχέσεων περί δήθεν υποστήριξης από τη Δημοτική Αρχή σε ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των επιχειρήσεών του. Χωρίς προειδοποίηση ο Δήμος αποφάσισε να μειώσει, ουσιαστικά, τους χώρους που μπορούν τα καταστήματα εστίασης να τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα και να εφαρμοστεί η κανονιστική λειτουργίας πλήρως.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας θα έπρεπε να έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και να μην στέκεται ως απλός παρατηρητής των εξελίξεων. 

Με αφορμή τη σύνταξη της νέας Κανονιστικής που βρίσκεται υπό διαμόρφωση, απαιτείται η ενεργή συμμετοχή του Επιμελητηρίου που θα συμπαρίσταται στα όσα ζητούν οι επιχειρηματίες της εστίασης.

Μέσα σε όλα, εμφανίστηκε από το πουθενά τις προηγούμενες ημέρες ο Πλ. Μαρλαφέκας ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας σε σύσκεψη των καταστηματαρχών εστίασης στο πλαίσιο της οργάνωσης των επόμενων κινήσεων του κλάδου.

Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό είχε να εμφανιστεί σε τέτοια σύσκεψη, ίσως και χρόνια. Το ενδιαφέρον του είναι όψιμο, καθώς βρίσκεται σε προεκλογική χρονιά ο ίδιος. Την ίδια στιγμή που θέλει να δείξει πως ενδιαφέρεται, το Επιμελητήριο Αχαΐας εξέδωσε μια ανακοίνωση μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως άχρωμη, άοσμη και άγευστη. Προτάσεις γενικού περιεχομένου χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν στηρίζει ο φορέας τους καταστηματάρχες.

Πρέπει να μάθει κάποια στιγμή ο κ. Μαρλαφέκας πως μέρος του ρόλου του είναι να υπερασπίζεται τους επιχειρηματίες, είτε μικρών είτε μεγάλων επιχειρήσεων του Νομού. Μπορεί να αρέσκεται ο ίδιος μόνο στις δημόσιες σχέσεις, αλλά έχει και υποχρεώσεις απέναντι στην κοινωνία. Αν δεν μπορεί να υπηρετήσει το ρόλο του -που έχει αποδείξει ότι δε μπορεί – ας μας ενημερώσει». 

                                                                                                                     

 

 Με τιμή

                                                           

                                                                                                                            ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΑΒΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ

Έχει διαβαστεί 300 φορές

  •