Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΦΑΡΜΑΚΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΙΔΑΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΦΑΡΜΑΚΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΙΔΑΣ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΦΑΡΜΑΚΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ  ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΙΔΑΣ

Συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία, διεκδικώντας όλοι οι εργαζόμενοι αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ουσιαστικές αυξήσεις μισθών.

Το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας πραγματοποίησε απεργιακή κινητοποίηση το πρωί η οποία περιλάμβανε συγκέντρωση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων στο εργατικό κέντρο και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, με πορεία κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Μένιος Χάρος σημείωσε ότι η ακρίβεια και η φτωχοποίηση κινητοποιούν τους εργαζόμενους, οι οποίοι, παρά τις αυξήσεις που δόθηκαν στον κατώτατο μισθό, βρίσκονται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση ακόμα και από την περίοδο του Μνημονίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η αύξηση κατά 6% του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου αφορούσε μόλις το 22% του συνόλου των εργαζομένων, οι οποίοι, ωστόσο, παραμένουν καθηλωμένοι «στη ζώνη της φτώχειας» και ζητούν άμεσα και δραστικά μέτρα για την προστασία του εισοδήματός τους.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο κατώτατος μισθός από το... μακρινό 2011 έχει αυξηθεί μόλις κατά 66 ευρώ καθαρά, την ώρα που η ακρίβεια είναι στα ύψη και ο μέσος μισθός έχει μειωθεί το ίδιο διάστημα κατά 421 ευρώ. Παράλληλα το εργατικό κέντρο στο ψήφισμά του ζητά και την μείωση των διοδίων στη Γέφυρα, ένα πάγιο αίτημα που σε συνεργασία με την ένωση εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, έχει μεταφερθεί και στη διοίκηση της Εταιρίας που διαχειρίζεται την Γέφυρα
Έχει διαβαστεί 635 φορές