Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Απόβαση των αγροτών του Αιγίου σήμερα στην Πάτρα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Απόβαση των αγροτών του Αιγίου σήμερα στην Πάτρα

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Απόβαση των αγροτών του Αιγίου σήμερα στην Πάτρα

Με τα τρακτέρ τους στην Περιφέρεια

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΝΤΡΙΝΙΑΣ καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά και καθημερινά στο μπλόκο στη ΝΕΟ Αθηνών Πατρών στα Βενζινάδικα.

Σήμερα Παρασκευή οι διαμαρτυρόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για τους δασικούς χάρτες και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί.

Σε σχετική ανακοίνωση, που εκδόθηκε προ ημερών αναφέρονται τα εξής:

Την Παρασκευή 17/2 προχωράμε σε μαζική παράσταση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Πάτρα με θέμα τους δασικούς χάρτες.

Μετά την παράσταση που κάναμε στο Δασαρχείο Αιγιάλειας επιδίδουμε τα αιτήματα μας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διεκδικούμε την ικανοποίηση τους.

Καλούμε τους συνάδελφους να ενισχύσουν με την μαζική παρουσία τους την παρέμβαση του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου στην Περιφέρεια, να συμμετέχουν στο μπλόκο την Παρασκευή 17/2 και ώρα 1:30 το μεσημέρι για να πορευτούμε με τα αυτοκίνητα μας συντεταγμένα ως την Πάτρα.

Διεκδικούμε:

Να δοθεί παράταση ενός χρόνου για την διαδικασία υποβολής ενστάσεων-αντιρρήσεων χωρίς καμιά οικονομική ή άλλη επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα.

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα από ιδιώτες και από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος τα ανάγκασε να μπουν και χωρίς δική τους ευθύνη

Εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού, μέσων, πόρων στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για να ολοκληρώνονται οι απαραίτητες διαδικασίες

Να εξαιρεθούν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις από τις αναδασωτέες, χωρίς, βέβαια, να ευνοούνται κάποιοι μεγαλοκτήμονες που προχωρούν σε καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομες χρήσης γης κλπ.

Να μην είναι οι δασικοί χάρτες αιτία για παρακράτηση των όποιων ενισχύσεων πήραν οι παραγωγοί τα προηγούμενα χρόνια.

Να σημειωθεί πως ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας έχει ανακοινώσει πως θα συζητήσει το θέμα για τους δασικούς χάρτες στη συνεδρίασή του στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα διατυπώνει έντονες αντιδράσεις για τη διαδικασία και θα συζητηθούν προτάσεις που θα κατατεθούν στην κυβέρνηση.

 

Έχει διαβαστεί 1508 φορές