Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Οι Δελφοί υποδέχονται την Ολυμπιακή Φλόγα το Σάββατο 20 Απριλίου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Οι Δελφοί υποδέχονται την Ολυμπιακή Φλόγα το Σάββατο 20 Απριλίου

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Οι Δελφοί υποδέχονται την Ολυμπιακή Φλόγα το Σάββατο 20 Απριλίου

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε χθες το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία έχοντας ως τελικό προορισμό το Παρίσι

όπου θα διεξαχθούν φέτος το καλοκαίρι οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο Δήμος Δελφών και η Δημοτική Κοινότητα Δελφών, με την πολύτιμη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας, προετοιμάζονται να την υποδεχθούν με κάθε επισημότητα το ερχόμενο Σάββατο 20 Απριλίου 2024 και σε αυτή την κορυφαία στιγμή θα πρέπει να είμαστε όλες και όλοι εκεί. 

Στο πλαίσιο της λαμπαδηδρομίας, η οποία ξεκίνησε χθες, στην ιστορική έδρα του Δήμου Δελφών διοργανώνεται Τελετή Υποδοχής στον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών, όπου Λαμπαδηδρόμος θα ανάψει, στις 4 το μεσημέρι, το βωμό που θα βρίσκεται έμπροσθεν του ναού του Απόλλωνος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των επισήμων, ενώ στη συνέχεια θα λάβει χώρα σύντομη μουσική εκδήλωση με την καταξιωμένη σοπράνο, με διεθνείς συνεργασίες στην όπερα, Άννυ Φασσέα και την ταλαντούχα τσελίστρια Σοφία Ευκλείδου, παρουσιάζοντας σε μεταγραφή για τσέλο και φωνή τις Vocalises των Sergei Rachmaninoff και Δημήτρη Μαραμή.

Με το τέλος της εκδήλωσης η Ολυμπιακή Φλόγα θα διέλθει από την πόλη των Δελφών και συγκεκριμένα από την οδό Βασιλέων Παύλου και Φρειδερίκης, για να συνεχίσει το ταξίδι της προς τον επόμενο προορισμό. Στη διαδρομή της αυτή, μέσα από την πόλη, ο Δήμος Δελφών καλεί τους πολίτες να είναι εκεί συνδέοντας την εικόνα μας με εκείνες των υπολοίπων περιοχών που στο σύνολό τους θα δημιουργήσουν μία πανέμορφη αλυσίδα με τελικό προορισμό το κορυφαίο αθλητικό γεγονός των Ολυμπιακών Αγώνων.

 


Έχει διαβαστεί 343 φορές