Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η διακήρυξη του συνδυασμού «Επιμελητήριο για Όλους»

Επιμελητήριο εξωστρέφειας και ανάπτυξης

Ένα Επιμελητήριο που θα λειτουργεί σαν ένας ανεξάρτητος σύμβουλος και εταίρος για κάθε επιχείρηση, με σκοπό την εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία της Αχαΐας.

Σε αυτό το περίγραμμα συνοψίζεται το όραμα του συνδυασμού «Επιμελητήριο για Όλους», τη διακήρυξη του οπoίου παρουσίασε ο επικεφαλής του, Αντώνης Κουνάβης, εν όψει των επιμελητηριακών εκλογών, στην αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών.

«Το Επιμελητήριο που οραματιζόμαστε θα αποτελεί ένα σύγχρονο γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας, που βασικό σκοπό θα έχει την ενημέρωση, την προστασία και την ανάπτυξη της τάξης των μελών του, μέσα στα πλαίσια της γενικότερης ανάπτυξης του εμπορίου της περιοχής μας, αλλά και των συμφερόντων της εθνικής μας οικονομίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώνης Κουνάβης.

 

Τα πρώτα βήματα

 

Αναφερόμενος στα πρώτα, καινοτόμα, βήματα που θα κάνει ο συνδυασμός «Επιμελητήριο για Όλους», με την ανάληψη της διεύθυνσης του Επιμελητηρίου, ο επικεφαλής του ανέφερε ότι αυτά θα είναι τα εξής:

• Δημιουργία εξειδικευμένου τμήματος ενημέρωσης όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για επιδοτούμενα προγράμματα (ΕΣΠΑ).

• Δημοσίευση οργανογράμματος με τους υπεύθυνους κάθε τομέα, για να γνωρίζει το μέλος του Επιμελητηρίου σε ποιον  πρέπει να απευθυνθεί για κάθε ανάγκη του.

• Πλήρης αναβάθμιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας web site.

• Δημιουργία νομικής υπηρεσίας, που θα ενημερώνει διαρκώς για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, δίνοντας φοροτεχνικές, νομικές και ασφαλιστικές συμβουλές από εξειδικευμένους συνεργάτες. Νομική κάλυψη θα παρέχεται από το Επιμελητήριο  και σε κάθε μέλος του που αδυνατεί να καλύψει το σχετικό κόστος.

• Συμβουλευτική υποστήριξη από εξειδικευμένους συνεργάτες σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κάθε κλάδο ξεχωριστά.

• Ισχυρή εκπροσώπηση όλων των κλάδων των επιχειρηματιών μελών απέναντι σε διατάξεις / νομοθετήματα που αγνοούν τις πραγματικές ανάγκες κάθε χώρου. 

• Προώθηση κάθε σημαντικού έργου στην περιοχή μας που τονώνει τον χαρακτήρα της εξωστρέφειας. Δημιουργία εκθεσιακών χώρων, ανάδειξη του γαστριμαργικού τουρισμού, τόνωση της παραγωγής και του τομέα μεταποίησης της περιοχής μας.

• Ενίσχυση του λιμένα της Πάτρας και προσπάθεια προσέλκυσης της κρουαζιέρας.

• Δημιουργία δικής μας Διεθνούς Έκθεσης Πάτρας, που θα συμβάλει στην ανάδειξη της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής.

• Ενέργειες ανάδειξης όλων των τοπικών παραγόμενων προϊόντων με στόχο τη δημιουργία προϊόντων με όνομα / brand. 

 

• Ξεχωριστή, δυναμική, καμπάνια της πλούσιας αγροτικής παραγωγής της Αχαΐας, που θα αναδεικνύει τον πλούτο και τη μοναδικότητα της αχαϊκής γης.

• Προσπάθειες προσέλκυσης νέων επενδύσεων που θα αναδείξουν την περιοχή μας σε όλους τους τομείς, με έμφαση στον τουρισμό.

• Ενέργειες για τη δημιουργία Καρναβαλικού Πάρκου, με μουσείο ανάδειξης της λαμπρής ιστορίας του Πατρινού Καρναβαλιού, καθώς και τη δημιουργία διαδραστικού πάρκου που θα προσελκύει τουρίστες όλο το χρόνο.

• Θεσμοθέτηση σε ετήσια βράβευση των καλύτερων νέων επιχειρήσεων, με βραβείο καινοτομίας, βραβείο καλύτερης ιδέας, βραβείο προώθησης του τόπου μας.

• Σύγχρονη Πλατφόρμα e – Learning, με την οποία τα μέλη θα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα και σεμινάρια για τον Κλάδο τους ή σεμινάρια γενικότερου ενδιαφέροντος.

•Δημιουργία εφαρμογής Three Dimension Virtual Tour για online Εικονική  Περιήγηση στο εμπορικό κέντρο της πόλης και των Επιχειρήσεων με ένα «κλικ».

 

Βιωσιμότητα, Ανάπτυξη, Αξία!

 

Προσδιορίζοντας δε τους τρεις άξονες διαχείρισης γύρω από τους οποίους θα κινηθεί ο συνδυασμός «Επιμελητήριο για Όλους», ο κ. Αντώνης Κουνάβης υπογράμμισε: «Στόχος μας είναι το Επιμελητήριο μας να μετατραπεί σε ένα απόλυτα φιλικό περιβάλλον για όλες τις επιχειρήσεις  μέλη, να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της περιφέρειάς μας, να ενθαρρύνουμε τις start  ups και κάθε νέα προσπάθεια, να προωθήσουμε τις εμπορικές μας σχέσεις με ξένες χώρες, να τονώσουμε κάθε  ευκαιρία οικονομίας και έξυπνης επιχειρηματικότητας. Οι τρεις άξονες της διαχείρισής μας θα είναι οι εξής: Βιωσιμότητα,  Ανάπτυξη, Αξία στην Περιοχή μας!»

Και επισημαίνοντας ότι «ο συνδυασμός μας είναι μια ομάδα ανθρώπων με γνώσεις, με εμπειρία, με διάθεση και αγάπη προσφοράς για τον τόπο μας», ο κ. Αντώνης Κουνάβης διεμήνυσε: «H Πάτρα μας, η Αχαΐα μας, αξίζουν πολλά περισσότερα. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!»

                                                                                                                     

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

                                                           

                                                                                                                                     ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΑΒΗΣ


Έχει διαβαστεί 278 φορές