Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Οι Αντιδήμαρχοι Διοίκησης και Οικονομικών Διονύσης Πλέσσας, Πολεοδομικού Σχεδιασμού Αναστασία Τογιοπούλου και Παιδείας Κατερίνα Σίμου

παραβρέθηκαν σήμερα στην Δοξολογία στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας (ο Δήμαρχος απουσιάζει εκτός Πατρών), και αμέσως μετά, στην παρέλαση, εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821.

Ο κ. Πλέσσας δήλωσε για το μήνυμα της ημέρας: «Ο Ελληνικός λαός το 1821 κέρδισε την ελευθερία του με αγώνες, υπερασπιζόμενος την ζωή του και την εδαφική του ακεραιότητα, απέναντι στον τουρκικό ζυγό. Η αστική εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση, είναι και παραμένει εμβληματική, διότι αποδεικνύει ότι το νέο, το επαναστατικό, υπερτερεί του παλαιού. Υπ’ αυτή την έννοια, τα μηνύματα παραμένουν επίκαιρα και ζωντανά και τιμούμε όλους εκείνους που έκαναν την Επανάσταση του 1821, ακολουθώντας τα. Σήμερα γίνονται τόσες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στον κόσμο και η χώρα μας δυστυχώς έχει εμπλοκή. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, οι «μεγάλες» δυνάμεις δεν ήταν με την Επανάσταση, γι’ αυτό και πιστεύουμε, ότι ο αγώνας των λαών συνεχίζεται, γιατί μόνο οι αγώνες φέρνουν την ελευθερία και την ειρήνη και όχι η εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ε.Ε.

Αγωνιζόμαστε για την πραγματική ελευθερία, για να εκλείψει όχι μόνο η εκμετάλλευση κράτους από κράτος, αλλά και η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

 


https://lepantortv.gr/media/images/IMG_2561.JPG
Έχει διαβαστεί 593 φορές