Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕIΑΣ, ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ Ο ΛΑΟΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕIΑΣ, ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ Ο ΛΑΟΣ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕIΑΣ, ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ Ο ΛΑΟΣ

Η Δημοτική Αρχή, με τους Αντιδημάρχους Βίβιαν Σαμούρη, Παναγιώτη Μελά και Μιχάλη Αναστασίου, συμμετείχε σήμερα το μεσημέρι, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας, με την στήριξη του Εργατικού Κέντρου

και άλλων εργατικών Σωματείων στο ΓΠΝΠ, με αφορμή το ξεκίνημα των απογευματινών χειρουργείων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Οι συγκεντρωμένοι με σύνθημα «Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην υγεία και τη ζωή», τόνισαν  πως με τα απογευματινά χειρουργεία καταστρατηγείται ο δημόσιος χαρακτήρας του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και επί της ουσίας νομιμοποιείται το «φακελάκι», αφού οι ασθενείς θα πληρώσουν για την όποια επέμβαση υποβληθούν. «Συνένοχοι στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ δε θα γίνουμε!», τονίζουν οι γιατροί της Αχαΐας.

Η Αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη στον σύντομο χαιρετισμό της, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι ολοφάνερο ότι την σημερινή ημέρα συντελείται ένα ακόμα -μεγάλο αυτή τη φορά- άλμα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Τη στιγμή που υπάρχουν κενές αίθουσες -4 εν προκειμένω στο ΓΠΝΠ- και έλλειψη γιατρών διαφόρων χειρουργικών ειδικοτήτων και αναισθησιολόγων, ξεκινούν απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, με συνέπειες ολέθριες για την υγεία του λαού. Η Δημοτική Αρχή συμμετέχει και συμπαρίσταται ενεργά στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών του Νομού Αχαΐας».

 

Έχει διαβαστεί 241 φορές