Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ναύπακτος: Το Δημοτικό Σχολείο Λυγιά στην Ακρόπολη
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ναύπακτος: Το Δημοτικό Σχολείο Λυγιά στην Ακρόπολη

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Ναύπακτος: Το Δημοτικό Σχολείο Λυγιά στην Ακρόπολη

Μετά στο Μουσείο

Τον πιο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας, τον << Ιερό Βράχο>>, επισκέφτηκαν μαθητές και γονείς του 6/θέσιου δημοτικού σχολείου Λυγιά, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017. Την εκδρομή διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων του σχολείου και οι μικροί μαθητές θαύμασαν τους αρχαίους ναούς που υπάρχουν στην Ακρόπολη με τον Παρθενώνα να κερδίζει τα πρωτεία με την μεγαλοπρέπεια του.

Ύστερα, όλοι μαζί κατέβηκαν στο νέο μουσείο της Ακρόπολης και με τη βοήθεια ξεναγού, περιηγήθηκαν στους χώρους του και μεταφέρθηκαν για λίγη ώρα στο χρυσό αιώνα του Περικλή μιας και όλα τα μνημεία είναι κατασκευασμένα την επονομαζόμενη κλασική περίοδο ( 450-330 π.Χ). Κοινή διαπίστωση βέβαια, ήταν η έλλειψη αρχαίων κομματιών, που απέσπασε ο Έλγιν, με την άδεια του Σουλτάνου το 1801. Για πάνω από μια δεκαετία, αυτός ο άνθρωπος, με την βοήθεια πλέον και της Βρετανικής κυβέρνησης απομάκρυνε, τεμάχιζε και αποσπούσε έργα τέχνης και μνημειακά αντικείμενα μεγάλης πολιτισμικής αξίας. Η πώληση αυτών στο Βρετανικό μουσείο, του απέφερε κέρδος 35.000 λιρών.

Ο σύλλογος του σχολείου δήλωσε εθελοντής στις συνεχείς προσπάθειες για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Ζήτησε, επίσης να έρθει σε επαφή με την ΟΥΝΕΣΚΟ, που είναι ο κυριότερος διεθνής οργανισμός που ασχολείται με την καταγραφή και περιγραφή των αντικειμένων αυτών, πιέζοντας, ώστε, να βρεθεί τρόπος να επιστρέψουν τα μνημεία αυτά στο χώρο που ανήκουν, στην ΕΛΛΑΔΑ !

Έχει διαβαστεί 1877 φορές