Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο στην Πάτρα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο στην Πάτρα

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο στην Πάτρα

Η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε το σχολικό συγκρότημα ως ορμητήριο για τη διακίνηση των ναρκωτικών

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις από τη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας και η οποία εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών.

Η εγκληματική οργάνωση θησαύριζε, με τα μέλη της να πωλούν χασίς, κοκαΐνη και χάπια ecstasy, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το σχολικό συγκρότημα στο οποίο στεγάζονται το 4ο γυμνάσιο και το 5ο λύκειο Πατρών. Το θράσος τους είχε φθάσει σε τέτοιο σημείο, καθώς έγραφαν τον τιμοκατάλογο των ναρκωτικών στους τοίχους. Το κύκλωμα λειτουργούσε με όρους μαφίας με μαθητές να κάνουν τα βαποράκια και τους ντίλερς.


«Μιλάμε για ενήλικους δράστες οι οποίοι είχαν ηγετική μορφή και οι οποίοι δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν έντονη σωματική βία και λεκτική, προκειμένου να μυήσουν στην οργάνωση ανήλικα παιδιά μέσω των οποίων σαν βαποράκια έσπρωχναν ναρκωτικά είτε σε άλλους ανήλικους ή νεαρούς χρήστες» ανέφερε στο OPEN ο πρόεδρος των αστυνομικών Αχαΐας, Χάρης Τσιτσίκας.

Οι κρυψώνες της οργάνωσης


Οι αποκαλύψεις μετά την έφοδο της δίωξης ναρκωτικών σοκάρουν. Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν ως κρυψώνες τα ρολόγια της ΔΕΗ και μέρη μέσα στο σχολείο. Εκεί που καθημερινά κυκλοφορούσαν δεκάδες μαθητές. 


«Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ως καβατζα χώρους του σχολείου. Ακόμα και στο ρολόι της ΔΕΗ που βρίσκεται πίσω μου είχαν κρύψει ναρκωτικά» ανέφερε ο Νίκος Γιαπράκας στο OPEN.

Απειλές για τη ζωή των μαθητών


Ένας από τους μαθητές που δούλευαν για το κύκλωμα, κατήγγειλε ότι είχε ξυλοκοπηθεί όταν δεν κατάφερε να πουλήσει ναρκωτικά, ενώ σοκάρουν οι απειλές στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί.


«Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα φοβισμένα. Ο δικός μου πελάτης είναι 13 ετών και κάτι μηνών. Καταλαβαίνετε σε μία τέτοια ηλικία είναι πολύ λογικό να είναι φοβισμένο» ανέφερε ο Άκης Βαβαρούτας, συνήγορος κατηγορούμενου μαθητή.


Ο διάλογος των αρχηγών που απειλούσαν μαθητές:

  • Αρχηγικό μέλος: Πούλησες;
  • Ανήλικος: όχι. Δεν μπόρεσα σήμερα.
  • Αρχηγικό μέλος: Αν δεν πουλήσεις ξέρεις που έχω το μαχαίρι. Και ξέρεις πόσο κόβει.



πηγή: ethnos.gr

Έχει διαβαστεί 299 φορές