Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Δράση για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος στο Ευπάλιο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Δράση για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος στο Ευπάλιο

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Δράση για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος στο Ευπάλιο

Προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του δέρματος γίνεται στο Ευπάλιο με πρωτοβουλία του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που λειτουργεί στην Φωκίδα.

Πρόκειται για μια δράση που έχει γίνει και στο παρελθόν και έχει ως στόχο την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που απευθύνθηκε στο επιστημονικό κλιμάκιο, προκειμένου να μπει στην διαδικασία εξέτασης από τους ειδικούς που ήρθαν από την Αθήνα. Σύμφωνα με την Ομότιμη Καθηγήτρια Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αλεξάνδρα Κατσαρού – Κάτσαρη, έχει ιδιαίτερη σημασία ο προληπτικός έλεγχος καθώς διαπιστώνονται οι βλάβες του δέρματος στην αρχή τους μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία και χωρίς κίνδυνο για την ζωή του ασθενούς.

Ήδη διαπιστώθηκε μια περίπτωση που θεωρήθηκε σοβαρή και θα ελεγχθεί περαιτέρω σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ υπήρξαν και άλλες μικρότερης βαρύτητας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη του καρκίνου δίνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και για τον λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί σχετικές δράσεις. Το παράρτημα της Φωκίδας ιδρύθηκε το 2018 και από τότε μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με γιατρούς διοργανώνει προληπτικούς ελέγχους σε όλες τις πόλεις και τα χωριά του νομού.

 

Περισσότερα στο δελτίο ειδήσεων του Lepanto tv στις 8.30μ.μ
Έχει διαβαστεί 298 φορές

  •