Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Δυτική Ελλάδα: Έκτακτο δελτίο καιρού για καύσωνα διαρκείας - Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Δυτική Ελλάδα: Έκτακτο δελτίο καιρού για καύσωνα διαρκείας - Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Δυτική Ελλάδα: Έκτακτο δελτίο καιρού για καύσωνα διαρκείας - Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια

Σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, που θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις επόμενες ημέρες. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν εως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. 

Αναλυτικότερα, για σήμερα Παρασκευή, προβλέπονται θερμοκρασίες από 36-37 βαθμούς (νησιά Ιονίου) ως 38-39 βαθμούς στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά.

Για το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 40 και τοπικά στους 41 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 40 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αναφέρει η ΕΜΥ, οι καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν ίδιες τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Στο μεταξύ, έκτακτο δελτίο καιρού για υψηλές θερμοκρασίες εστάλη το μεσημέρι της Παρασκευής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σε επιφυλακή τίθενται οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας καθώς το δελτίο καιρού αναφέρει πως από σήμερα και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα καταγραφούν μεγάλες θερμοκρασίες στην Δυτική Ελλάδα, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Έχει διαβαστεί 1806 φορές