Αρχική Ειδήσεις Τοπικά EIΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΤΡΩΝ: Μελετά το πόρισμα σε βάρος αστυνομικών
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

EIΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΤΡΩΝ: Μελετά το πόρισμα σε βάρος αστυνομικών

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
EIΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΤΡΩΝ: Μελετά το πόρισμα σε βάρος αστυνομικών

εκκρεμεί το ενδεχόμενο Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης

Μελετάται ήδη ο φάκελος που  εστάλη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας από τον ενεργήσαντα αξιωματικό την Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση σε βάρος συναδέλφων του για τον τρόπο που διαχειρίσθηκαν υπόθεση σύλληψης Πατρινού.

Ο τελευταίος έκλεβε μηχανάκια κι όταν συνελήφθη, μέρος των κατασχεθέντων χρημάτων αποδόθηκε σε αξιωματικό (4.000), διότι είχε δηλώσει ότι εκλάπη το ποσό από την μπαγκαζιέρα της μηχανής του.

Εισαγγελική πηγή,  ανέφερε ότι «ο φάκελος μελετάται ήδη και είναι δεδομένο ότι εισφέρονται νέα στοιχεία, που πιθανώς άπτονται ποινικών αδικημάτων τα οποία θ’ αξιοποιηθούν αναλόγως».

Στην διατύπωση υποβόσκει επιφυλακτικότητα που απορρέει από την φράση «εισφορά νέων στοιχείων». Η πηγή μας τοποθετήθηκε προσεκτικά, διότι η υπόθεση, όταν «έσκασε», είχε διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη και είχε τεθεί στο αρχείο…

Ο ενεργήσας αξιωματικός την προκαταρκτικη εξεταση είχε το δικαίωμα να αποστείλει τον φάκελο στην Εισαγγελία, πέραν της παράδοσής του στον διατάξαντα την ΠΔΕ – αστυνομικό διευθυντή Γιάννη Κυριακόπουλο. Εστειλε, ωστόσο, στην Εισαγγελία ένα προκαταρτικό πόρισμα χωρίς απολογίες των εμπλεκομένων που φέρονται ότι πιθανώς διέπραξαν ποινικά αδικήματα.

Την ίδια στιγμή, εκκρεμεί το ενδεχόμενο να διατάξει «αναβαθμισμένη» έρευνα ο αστυνομικός διευθυντής, ήτοι Ενορκη Διοικητική Εξέταση, κάτι που φαντάζει ως μονόδρομος…


Έχει διαβαστεί 704 φορές