Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας στην Τρίπολη
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας στην Τρίπολη

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας στην Τρίπολη

| Δημήτρης Πτωχός: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πλέον φιλική, ελκυστική και υποστηρίζει την υλοποίηση των επενδύσεων»

Εκδήλωση με θέμα ««Επενδύσεις, Έρευνα και Καινοτομία» πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, στην Τρίπολη, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην οποία ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τον σημαντικό και πολυδιάστατο ρόλο του τομέα του φαρμάκου, να καλωσορίσει τις Φαρμακοβιομηχανίες που ήδη επενδύουν στην περιοχή και να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε νέες που μπορούν να προσθέσουν στην φαρέτρα των κινήτρων και το Πρόγραμμα της Δίκαιης Μετάβασης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, αναφέρθηκε σε μία Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία πλέον, είναι φιλική, ελκυστική και έτοιμη να υποστηρίξει τις επενδύσεις και μοιράστηκε ιδέες και εμπειρίες για το επόμενο βήμα στην ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικά η ομιλία του Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχού:

«Η Φαρμακοβιομηχανία έχει έναν πολύ σημαντικό και πολυδιάστατο ρόλο. Πρόκειται για έναν τομέα με εξαιρετικό πολλαπλασιαστή για τη χώρα και την Περιφέρειά μας.

Συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, δημιουργεί νέες και συνήθως, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και συμβάλει στην κοινωνική συνοχή. Βασικός μας στόχος είναι να γίνουμε πόλος έλξης πολλών επενδύσεων.

Μία περιφέρεια φιλική και ελκυστική που θα υποστηρίζει την υλοποίηση των επενδύσεων. Καλωσορίζω για ακόμα μία φορά τις τρεις Φαρμακοβιομηχανίες που ξεκίνησαν τις επενδύσεις τους στην περιοχή και απευθύνω ανοιχτό κάλεσμα και σε άλλες φαρμακευτικές εταιρείες να ακολουθήσουν.

Παράλληλα, υπάρχουν πολλές υποστηρικτικές επενδύσεις γύρω από τον τομέα του φαρμάκου που μπορούν να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και να παράξουν πλούτο, όπως στον τομέα των μεταφορών, της ανακύκλωσης, της συσκευασίας.

Είμαστε δίπλα σας για να πάμε και στο επόμενο βήμα. 

Είμαστε κοντά στο να έχουμε τον πυρήνα ενός οικοσυστήματος, το οποίο μπορούμε να το βοηθήσουμε να αναπτυχθεί και να βάλουμε την διάσταση της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της βιοτεχνολογίας.

Μπορούμε και εδώ να κάνουμε ένα hub analytics και είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε ιδέα είναι βιώσιμη και μπορεί να μπει στις ράγες των επενδύσεων.

Η περιοχή που βρισκόμαστε έχει ένα ακόμα χρηματοδοτικό εργαλείο που κάνει το «μπουκέτο» μας ακόμα πιο πλούσιο.

Και μιλώ για το Πρόγραμμα της Δίκαιης Μετάβασης στο οποίο περιλαμβάνεται ο Δήμος Τρίπολης, ο Δήμος Μεγαλόπολης, ο Δήμος Γορτυνίας και ο Δήμος Οιχαλίας και στο οποίο έχουμε το υπόβαθρο υποδοχής επενδύσεων».

Στην εκδήλωση, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου, Medicines for Europe και Συνδιευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ELPEN, ο Δημήτρης Δέμος, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας DEMO, ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας, η Βίκυ Λοΐζου, Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο Κώστας Βλάσης, Βουλευτής Αρκαδίας με τη ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Τζιούμης, Δήμαρχος Τρίπολης, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Υγείας, πρώην Αν. Υπ. Υγείας.

Ακολούθησε σύντομη επίσκεψη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανικής Περιοχής και συγκεκριμένα στις Φαρμακοβιομηχανίες που επενδύουν στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.  


Έχει διαβαστεί 302 φορές