Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Άμφισσας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Άμφισσας

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Άμφισσας

Ν. Γιογάκης: «Σπουδαία υπηρεσία για κάθε κοινωνία η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Άμφισσας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Φίλοι/ες των βιβλιοθηκών του Δήμου Δελφών» διοργάνωσε κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2023-Ιανουαρίου 2024, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γεια σου ελάφι» (Hey Deer), το οποίο απευθυνόταν σε παιδιά Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων και είχε ως σκοπό τη γνωριμία τους με τη βιβλιοθήκη, τη λειτουργία και τις δυνατότητες που προσφέρει στους αναγνώστες της.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, τα παιδιά παρακολούθησαν μια μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, με πρωταγωνιστή έναν αξιολάτρευτο τάρανδο, που πίνει κακάο και είναι πρόθυμος να τακτοποιεί και να φτυαρίζει κάθε μέρα τα χιόνια μπροστά από το σπίτι του. Η ταινία έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από 100 Φεστιβάλ Κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο, έχοντας μάλιστα αποσπάσει σειρά βραβείων. Την προβολή της ταινίας ακολούθησαν δέκα ενότητες με ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες, δίνοντας έμφαση στην αντίληψη, την παρατηρητικότητα και τη δημιουργική έκφραση των παιδιών.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα παρακολούθησαν το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Άμφισσας, τάξεις του 1ου, του 2ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας, καθώς και του Δημοτικού Σχολείου Κίρρας.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Νικόλαος Γιογάκης, σε δήλωσή του συγχαίρει το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Φίλοι/ες των βιβλιοθηκών του Δήμου Δελφών» για την πρωτοβουλία να παρουσιαστεί το εν λόγω πρόγραμμα, καθώς και τα σχολεία που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, τονίζοντας τo σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει για την πνευματική καλλιέργεια μίας κοινωνίας κάθε χώρος που στεγάζει τη φιλαναγνωσία.

https://lepantortv.gr/media/images/---2.jpg

https://lepantortv.gr/media/images/---1.jpg

https://lepantortv.gr/media/images/---3.jpg

https://lepantortv.gr/media/images/---4.jpg

Έχει διαβαστεί 105 φορές