Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Εκτελέσεις κατά παραγγελία: Εκτέλεση στο Γαλάτσι και δολοφονία Μπερδέση
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Εκτελέσεις κατά παραγγελία: Εκτέλεση στο Γαλάτσι και δολοφονία Μπερδέση

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Εκτελέσεις κατά παραγγελία: Εκτέλεση στο Γαλάτσι και δολοφονία Μπερδέση

Τα κοινά σημεία

Η νέα μαφιόζικη εκτέλεση του 35χρονου στο Γαλάτσι, θυμίζει τη δολοφονία του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, έξω από γυμναστήριο στη Βάρη. 

Άλλωστε, το θύμα της αποψινής επίθεσης, πυγμάχος και ο ίδιος, φαίνεται πως εμπλεκόταν στην υπόθεση της στυγνής δολοφονίας του Τάσου Μπερδέση.

H δολοφονία του Τάσου Μπερδέση τον περασμένο Μάιο έξω από γυμναστήριο στη Βάρη, ήταν η τέταρτη κατά σειρά που σημειωνόταν από τις 9 Απριλίου του ίδιου χρόνου. Ο Τάσος Μπερδέσης φέρεται είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για εμπλοκή του σε κυκλώματα της νύχτας και την προστασία νυχτερινών καταστημάτων.

<h2Περιφερειακός ο ρόλος του Τάσου Μπερδέση Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης είχε περιφερειακό ρόλο σε ομάδες της νύχτας, χωρίς ουδέποτε να αποτελεί «βαρύ όνομα» μεταξύ των φατριών της μαφίας, ικανό να τον καταστήσει «στόχο» δολοφόνων. Το 2008 είχε συλληφθεί και είχε μείνει για κάποιο χρονικό διάστημα στη φυλακή, αλλά είχε αθωωθεί από το δικαστήριο. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο δράστης της δολοφονίας του να είχε προσωπικό κίνητρο για να τον σκοτώσει ή η δολοφονία του να ήταν αντίποινα για κάποια άλλη δολοφονία και η επιλογή του να ήταν λόγω της ευκολίας που έδινε στους δράστες να ενεργήσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, όπως και έγινε.

Πιθανότατα όποιος έδωσε την εντολή για να τον βγάλουν από τη μέση, φοβόταν πως ο πυγμάχος κάτι ήξερε και ήθελε να του κλείσει το στόμα.

Το χρονικό της δολοφονίας του Τάσου Μπερδέση

Ο 39χρονος πήγαινε στο γυμναστήριο, όπου επισκεπτόταν καθημερινά επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στη Βάρη, όμως του είχαν στήσει καρτέρι θανάτου. Ένα μαύρο πολυτελές τζιπ τον πλησίασε και από μέσα άγνωστοι τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ. Στο σημείο βρέθηκαν πάνω από δέκα κάλυκες.

Ο Τάσος Μπερδέσης έπεσε νεκρός κάτω από ένα μεγάλο πεύκο. Οι άνδρες των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ «χτένισαν» την περιοχή για να βρουν οποιοδήποτε στοιχείο, ενώ αναζήτησαν και υλικό που να έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Ο Μπερδέσης είχε διαπρέψει ως αθλητής στην ΕΑΠ και μετά στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ενώ ήταν μέλος και της ολυμπιακής ομάδας

Ποιοι τον απειλούσαν

Ο δικηγόρος του πυγμάχου, Σάκης Κεχαγιόγλου αποκάλυψε ότι ο 39χρονος δεχόταν απειλές. «Ο αδικοχαμένος Τάσος Μπερδέσης είχε αναφέρει σε κατάθεσή του, πριν από δυόμιση χρόνια, ότι δεχόταν σοβαρές απειλές για τη ζωή του. Το αν αυτές οι απειλές συνδέονται με τη σε βάρος του ανθρωποκτονία είναι αντικείμενο έρευνας των διωκτικών αρχών» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό το παρελθόν του στην Πάτρα και τις διασυνδέσεις του για να ανακαλύψουν το κίνητρο των πληρωμένων δολοφόνων.

Συγκεκριμένα, αναζητούν τις απαντήσεις που χρειάζονται για να συνθέσουν το παζλ του ξεκαθαρίσματος στη δράση προσώπων του οργανωμένου εγκλήματος στην Πάτρα, τις επαφές που είχε ο 39χρονος μαζί τους και τους ανοιχτούς λογαριασμούς που άφησε πίσω του πριν μετακομίσει στην Αθήνα.


Έχει διαβαστεί 749 φορές