Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ηλεία - Λάνθι: Γιορτάζει η Ιερά Μονή Παναγίας Κρεμαστής
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ηλεία - Λάνθι: Γιορτάζει η Ιερά Μονή Παναγίας Κρεμαστής

από Lepanto RTV

Στις 23 Αυγούστου

Πανηγυρικά ετοιμάζεται και φέτος να γιορτάσει ο νομός Ηλείας και η κοινότητα του Λάνθι την γιορτή της Παναγίας της Κρεμαστής που παραδοσιακά γιορτάζεται στις 23 Αυγούστου.

Για την ερχόμενη Δευτέρα το βράδυ στις 22 του μηνός η περιοχή θα ξεκινήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις με το καθιερωμένο Πανηγύρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Λανθίου της Παναγιάς της Κρεμαστής, όπου η επιτυχία του είναι δεδομένη βάσει της προσέλεύσης του κόσμου κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Λίγα λόγια για την Ιερά Μονή Παναγίας Κρεμαστής:

Στέκεται επιβλητική και εντυπωσιάζει με τον όγκο της σαν να είναι κρεμασμένη στο βράχο. Πριν από 800 χρόνια κάτοικοι της περιοχής έβλεπαν τα βράδια σε μια τρύπα του βράχου ένα φως. Κρέμασαν με σχοινί κάποιον, ο οποίος βρήκε την εικόνα της Παναγίας αιωρούμενη.

Η μονή εορτάζει κατά την 23η Αυγούστου. Χιλιάδες προσκυνητές την παραμονή κατά τον Εσπερινό και κατά την ημέρα της εορτής, συρρέουν για να προσκυνήσουν την Θεομήτορα. Η μονή δέχεται χιλιάδες προσκυνητές και κατά την διάρκεια όλου του χρόνου. Από τον εξώστη της εκκλησίας ο επισκέπτης θα δεί όλη την ομορφιά της γης της Ηλείας μέχρι το δάσος της Φολόης και την μεγαλοπρέπεια του Ερυμάνθου.

Ο επισκέπτης μπορεί να πάει στο μοναστήρι από το χωριό Λάνθι ή από το Λαμπέτι στα 8χλμ. Kαι στις δύο περιπτώσεις το τοπίο είναι πανέμορφο.

Σήμερα το μοναστήρι αποτελείται από 17 Μοναχές, με Ηγουμένη την Μοναχή Νυμφοδώρα Δρακοπούλου.

 

Νίκος Πάσχος

Έχει διαβαστεί 5030 φορές